Pomalujesz maske i po jakimś czasie znowu zrobią Ci się odpryski od kamieni i maska wtedy będzię w białe kropeczki od szpachli.Ja bym nie malował chyba,ze juz narawde tragicznie wygląda.
Pomalujesz maske i po jakimś czasie znowu zrobią Ci się odpryski od kamieni i maska wtedy będzię w białe kropeczki od szpachli.Ja bym nie malował chyba,ze juz narawde tragicznie wygląda.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
wyjasnilem sprawe totalnie, pozdro
..... powered by www.cinsoft.pl
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Byłem dziś u jednego lakiernika i zaproponował to co mówi Tomek_KRK czyli zdarcie starego i położenie nowego lakieru. Stwierdził,że różnicy nie będzie widać bo kolor jest ciemny tylko cena mnie powaliła - 800 PLN![]()
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
Cena pewnie adekwatna do jakości![]()
Sam mam odpryski na masce, ale nie chcę tego ruszać![]()
Lakiernik musi po prostu lubić to co robi, jeśli robi za karę to nigdy nie zrobi dobrze.
Przymierzam się przed zimą do polakierowania maski,zderzaka i mam pytanie - na chwile obecną wszystko jest idealnie spasowane - czy po lakierowaniu w ASO też tak będzie? Chodzi o to,że maskę trzeba zdjąć, zderzak również czy po ponownym zamontowaniu będzie duża różnica od oryginału?
Jak jest z kolorem lakieru? Może być różnica względem reszty auta? Dzięki za odp.
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
Miałem lakierowany zderzak. Co prawda nie w ASO, tylko 2x taniej (). I nie było żadnych problemów ze spasowaniem. Powiem więcej! Lakiernik nawet lepiej dopasował zderzak niż było wcześniej
Różnica może wystąpić, ale zależy to od wieku samochodu i koloru lakieru. Jeśli chodzi o Twój rocznik to nie spodziewałbym się znaczącej różnicy![]()
Ostatnio edytowane przez magil ; 05-09-2013 o 19:04
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Już dawno się tutaj przyzwyczaiłem do powielania starych, istniejących tematów ale zakładanie dwóch identycznych przez jednego użytkownika to już chyba przesada...
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...wal_maske.html