Ok dziękuję za odpowiedzi
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ok dziękuję za odpowiedzi
Mam jeszcze takie pytanie, czy po tym oleju 10w-60 mogę zastosować Płukanke wyżej wymieniona w postach i bez problemu zalać 5w-40? Pytanie dość banalne ale wolę się zapytać bardziej doświadczonych użytkowników. Dodam że na oleju zrobiłem jakieś 8tys. km. Wcześniej prawdopodobnie zalany był 5w-40
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
No i stalo się w moim 3.2 jest 0w40 Penrite. Zalane razem z mixem AR9100 i 9200. Pierwsze spostrzeżenia są takie, że wahania temperatury oleju sa dużo wieksze niz na kazdym 5W40 jakie do tej pory mialem. Kazde 5W40 jak juz dobilo do 100°C to mniej wiecej sie tak trzymalo (wahalo sie mniej wiecej o grubość wskazowki w górę czy w dół zależnie od sposobu jazdy). 0W40 przy ostrej jeździe potrafi skoczyc nawet do ok.115°C ale wystarczy wjechac w miasto i momentalnie potrafi spaść do 95°C. Co o tym myslicie?
Ostatnio edytowane przez elgritone ; 01-05-2017 o 10:16
W następnym miesiącu planuję wymianę , teraz mam zalany LM Synthoil High Tech 5W-40 , myślę nad zmianą tylko na co ? Penrite ? Stosował ktoś oleje firmy Xenum?
Chciałbym kupić olej, czy ktoś pomoże? Kiedyś pisałem do "Tomek evo" ale bez odpowiedzi...
Napisz do [MENTION=192]Pablo.[/MENTION] (lub na stronie oilserwis.pl)
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ok spróbuję do Pablo, dziękuję chociaż temat trudny. Jakiś czas temu się tu udzielalem, od tamtego momentu trochę czytałem i nadal nie wiem jaki olej wybrać i jaki jest dobry dla silnika 2.2
Pisz do mnie na olej@lejolej.pl bo chyba nie dostałem od Ciebie zapytania a chętnie pomogę.