kosztuje tylko 350 zł, dane z ASO...
kosztuje tylko 350 zł, dane z ASO...
Dzięki za pomoc. Poszukuję jeszcze informacji czy wpływa istotnie na pracę silnika.Nie mam czasu jechać do ASO z tym tak zaraz ,Alfa jest jeszcze na gwarancji.Przewód został uszkodzony w serwisie bo nikt inny tam nic nie robił.Zobaczyłem to dopiero przedwczoraj jak uniosłem maskę i zdjąłem osłonę silnika i okazało się ze przewód jest zaizolowany taśmą izolacyjną w miejscu łączenia części metalowej z gumową
Czyżby komuś nie chciała zejść jedna obejma i odginał go przy wymianie świec...? Jest pęknięcie? Ewentualnie zauważył serwisant że się poci bo guma rozszczelniona i okleił. Gdyby powiedzieli, pokazali byłoby inaczej pewnie.
Guma jest pęknięta na pewno bo to jest wyczuwalne.Alfa miała jeden przegląd w sierpniu na 30 000.Wymianę modułu MultiAir
Ło matko... MA nawet do pierwszej wymiany oleju nie dożył???
Wymianę pierwszą oleju robiłem na ok 10.000.Przy wymianie modułu 28 000.Diagnoza wypadanie zapłonu ,kasowanie błędu ,znowu błąd wypadanie zapłonu no i wymiana modułu.
Mój padł przy 29kkm i niestety już po gwarancji było więc musiałem cześć kosztów pokryć
No tak ale chyba Julka @popey 'a jest chyba te kilka lat nowsza i wymiana MA była całkiem niedawno i na gwarancji. Nabieram pewności, że moja z XI 2010 i teraz już z przebiegiem ponad 100 tys km musi mieć przynajmniej drugi MA.
raczej maksymalnie drugi. Nie wszystkie też padały tylko jakiś tam ich odsetek . Jeśli był wymieniony u Ciebie nie wcześniej jak wiosną 2012 to był to już poprawiony. Ktoś tu ostatnio znalazł gdzieś na module part number więc jeśli się u Ciebie zachował to można go zweryfikować
Ja znalazłemJak zdejmiesz osłonę silnika to zajrzyj na tył modułu, pomiędzy 1 i 2 elektrozaworem na tylnej ściance modułu jest dobrze widoczny numer. Znajduje się pod taką "metką" co wystaje z uszczelki pokrywy zaworów.