U mnie brzęczało przy jedynie przy włączonej klimatyzacji. Przy samym nawiewie była cisza.
U mnie brzęczało przy jedynie przy włączonej klimatyzacji. Przy samym nawiewie była cisza.
U mnie tez brzeczy tylko przy wlaczonej klimatyzacji, przy przyspieszaniu(dlatego myslalem ,ze to skrzynia).
Przy wlaczonych tylko nawiewach(sniezynka wylaczona) wszystko poprawnie.
U mnie dokładnie tak samo.
Chłopaki, trzeba się tym zająć, bo to niezdrowe dla układu klimatyzacji![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dziś sprawdziłem - brzęczy i na klimie i na samym nawiewie. I ma to związek z jazdą i pracą silnika. Może to być wiatrak ? Szukam jak się do niego dostać![]()
130ml oleju do sprężarki klimy i nabicie do 550g. Ja też muszę to załatwić w swojej 159pozdr.
To raczej Ci nie pomoże. Dodanie oleju (zbyt duża ilość) może spowodować problemy z chłodzeniem w czasie jazdy (temat przerabiałem w 156)
Diagnoza tego odgłosu - to prawdopodobnie wina sprężarki klimatyzacji. Bynajmniej tak twierdzą Ci którzy ją wymienili.
Chwilowo pomaga zwiększenie obrotów nawiewu lub wyłączenie i włączenie klimy ponownie
Nie mogę się z Tobą zgodzić.
U mnie też występowało buczenie. Pomógł serwis klimatyzacji - uzupełnili poziom oleju oraz czynnika chłodzącego. Z ciekawości spojrzałem na rachunek - było to dwa lata temu i od tamtej pory do sprawy nie wracałem. Klima działa świetnie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10