Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jeśli przejeżdzam koło ładowarek i notorycznie widzę je wolne to mam wyciągnąć wniosek,że są kłopoty z ładowarkami?
Serio?
Jak mi nie wierzysz to jest strona pokazującas aktualny stan dostępności ładowarek w danym momencie, więc sam możesz się przekonać ,że nie ma problemu z dostępem.
Pomijam już całkowicie możliwości ładowanioa aut w miejscach pracy., garażu czy miejscu postojowym na parkingu poidziemnym
Potwierdzają i żadnych scenariuszy do tego tworzyć nie trzeba![]()
https://elektrowoz.pl/porady/volvo-t...trycznego-c40/
Chyba że nie Twoja ani jego sprawa gdy nic do powiedzenia w kwestii możliwości wyboru mieć nie będzie miał klient.
Czy mu pasuje bateryjniak czy nie i tak nic innego nie mając do wyboru wybierze go bo... Lepszy? Bo jedyny.
Z panelami wcześniej wspomnianymi , to kolejny mit, no chyba że dla taryfiarzy jeżdżących nocami. I latem. Od kilku lat użytkuje i żadnego nadmiarowego potencjału w ułamku na poziomie użyteczności dla benzynowych aut nie widzę. A mam szczęście (nie wszyscy je mają, to dopiero wk...w na ekoprad , ale "się zrobi...kiedyś") że sieć miejscowa odbiera faktyczną produkcję.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Ależ Ci wierzę, nawet sprawdziłem ile jest ogólnodostępnych ładowarek w Radomiu - nie doliczyłem do 10![]()
Teraz jeśli mieszkasz 3-5km od najbliższej ładowarki - a przy tych niecałych 10 w Radomiu to nie jest nic trudnego, i nie masz możliwości ładowania z własnego gniazdka, to dalej twierdzisz, że nie ma problemu z ładowaniem?![]()
Czyli co, raz w tygodniu wycieczka na słupek i zostawienie samochodu na noc?
- - - Updated - - -
Ale Ty przeczytałeś co wcześniej napisałem, czy znowu nie bardzo?![]()
Cały ambaras polega na tym, ze ludzie, którzy opowiadają o ładowaniu elektryków przy pomocy fotowoltaiki, nie za bardzo rozumieją o co chodzi, otóż z dobrodziejstwa ładowania elektryka z instalacji fotowoltaicznej,można skorzystać wyłącznie w dwóch przypadkach:
1. Użytkujemy w nocy ładujemy w ciągu dnia.
2. Posiadamy na tyle sprawny "power bank", który po naładowaniu go w ciągu dnia, pozwoli na ładowanie elektryka w ciągu nocy.
No i jeszcze jedna ważna uwaga, pod warunkiem, że mamy na tyle sprawną instalację fotowoltaiczną, że obsłuży nam dom oraz ładowanie elektryka, bowiem w każdym innym przypadku, to co weźmie elektryk, nie weźmie, lodówka, zmywarka, pralka itd. itp, zatem, żeby móc z tego korzystać, musimy mieć sprawność instalacji, w 100%, zaspakajającą nasze zapotrzebowanie na energię elektryczną, ale co sie zieje, poza 4 letnimi miesiącami?
- czy masz eleketryka?
- nie, jeżdżą spalinowcem z dużym silnikiem, ale znam, kogoś, kto zna, kogoś kto ma elektryka, i który mi mówił...
Ot i cała dyskusja z Adi![]()
Dzisiaj nie miał, kiedy nie wszyscy dali się omamić elektromobilnym oszołomom, ale poczytaj, co jest przewidywane w najbliższych latach, bo widzę, że Twój horyzont myślowe, to jest najbliższe kilka dni, co prezentowałeś od samego początku tej dyskusji - tak, możesz to sobie sprawdzić, żebyś znowu nie wyskoczył z tym, że czegoś nie śledziłeś.
W Norwegii, na która powołują się elektromobilne oszołomy, po zakończeniu grantów związanych z kupnem elektryka, rynek sprzedaży elektryków się załamał, no nie chce być inaczej, czyli już nie jakieś przewidywania odległej przyszłości, ale teraźniejszość skwierczy, mało tego, w Norwegii powstaje/powstał zakład do recyclingu zużytych ogniw z elektryków, ale są dwa istotne szczegóły:
1. Będzie dotowany przez państwo, a więc zapłacą wszyscy podatnicy, również Ci, którzy elektryków nie mają.
2. Bedą recyclowane ogniwa pochodzące wyłącznie z rynku norweskiego.
Widocznie taki to zayebiswty biznes, że musi być dotowany przez państwo i ograniczony do wyłącznie swojego rynku - tak działa Torbixowa zasadna popytu i podaży, czyli tzw. "niewidzialna ręka rynku", tyle, że... dotowana przez państwo![]()
Za wszelką cenę chcesz udowodnić,że ludzie kupili sobie dobrowolnie te elektryki wiedząc,że będą mieli problemy z ładowaniem?I cały czas kupują następne, dopóki nie wejdą na forum i nie przeczytają Twoich postów uświadamiających ich,że właśnie wpadli w kłopoty?
Jak wyjaśnisz ich motywację zakupową?Przechodzili obok salonu i tchnął ich impuls?
- - - Updated - - -
Masz umiejętność pisania o ludziach o innych poglądach bez obrażania ich, czy jeszcze do tego nie dorosłeś?