Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 97

Temat: Stuki w zawieszeniu

Użytkownik Romeo Avatar sneijder
    Mieszka w
    Lubuskie -Jasień/Żary
    Auto
    AR 166 FL, 3.0V6 sportronic-LPG, AR 159 1.9 JTDm 16v 180KM , Była-AR 166, 2.4 JTD 175KM, 2004r

Domyślnie

Wczoraj przeczepali mi cale zawieszenie i nic nie znaleźli. Żadnych luzow na wachaczach, poduszki pod silnikiem dobre, pod amorami również. Na stacji wczoraj pokazalo mi 75-58 na przodzie...a kur*a stuka dalej cos. Juz nie mam pomysłów i sily na to. Końcówki drążka tez dobre...pytalem również czy to może byc wina kolumny, maglownicy ale również wykluczyli. Okaże sie ze to jakaś pierdola a tyle kasy juz wladowalem:/

Użytkownik Świeżak Avatar oosia
    Auto
    Giulietta 1.4 170KM, 2014

Domyślnie

Podbiję temat Też męczę się ze stukami w zawieszeniu...

Wymienione wahacze przednie góra+dół (obie strony), oraz gumy stabilizatora (obie strony).

Stukanie baaardzo zmalało, ale dalej pojawia się na małych nierównościach i tylko ze strony prawego koła. Takie metaliczno-głuche, ani bardziej w jedną, ani w drugą. Zbieżności po wymianie wahaczy jeszcze nie ustawiałam, z racji tego, że chcę wyeliminować najpierw te stuki, a potem ustawiać.

Sprawdzane były dokładnie poduszki, amory i maglownica - wszystko sprawne.

Na jednej końcówce drążka kierowniczego jest minimalny luz (niestety nie wiem po której stronie). A łącznik stabilizatora nie wiem czy był nawet sprawdzany.

Jakieś pomysły?

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał oosia Zobacz post
    Podbiję temat Też męczę się ze stukami w zawieszeniu...

Wymienione wahacze przednie góra+dół (obie strony), oraz gumy stabilizatora (obie strony).

Stukanie baaardzo zmalało, ale dalej pojawia się na małych nierównościach i tylko ze strony prawego koła. Takie metaliczno-głuche, ani bardziej w jedną, ani w drugą. Zbieżności po wymianie wahaczy jeszcze nie ustawiałam, z racji tego, że chcę wyeliminować najpierw te stuki, a potem ustawiać.

Sprawdzane były dokładnie poduszki, amory i maglownica - wszystko sprawne.

Na jednej końcówce drążka kierowniczego jest minimalny luz (niestety nie wiem po której stronie). A łącznik stabilizatora nie wiem czy był nawet sprawdzany.

Jakieś pomysły?
    Przerabiałem temat tydzień temu - takie małe tiko potrafi sie tłuc niemiłosiernie :

http://www.okazje.info.pl/okazja/mot...-00-10-04.html

Z lewej strony było OK ale z prawej, kaplica. To jest część, którą często się olewa. Wymieniałem wahacze i mój mchanik stwierdził, ze łacznik z prawej trzeba też wymienić. W tym momencie nie bardzo miałem czas i sposobność aby szukać tej części więc wyjechałem z niewymienionym, Cała zawiecha super a z prawej strony stuki na nierównościach, po kupieniu tej części i wymianie - błoga cisza.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Lubelskie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8v Sportpack

Domyślnie

Panowie mam problem z tylnim zawieszeniem. wahacze łączniki ok, gumy na drążku też nie maja luzów byłem na szarpakach i Pan diagnosta powiedział że wszystko w porządku a z tyłu dobiega metaliczny stuk a przy większych nierównosciach gluchy stuk w bagażniku oczywscie wszystko sprawdziłem i jedyne co ma tam luz to górne gumy na amortyzatorze miał może któryś z kolegów coś takiego?? Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez damianb36 ; 23-04-2015 o 19:33

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Przerabiałem temat tydzień temu - takie małe tiko potrafi sie tłuc niemiłosiernie :

http://www.okazje.info.pl/okazja/mot...-00-10-04.html

Z lewej strony było OK ale z prawej, kaplica. To jest część, którą często się olewa. Wymieniałem wahacze i mój mchanik stwierdził, ze łacznik z prawej trzeba też wymienić. W tym momencie nie bardzo miałem czas i sposobność aby szukać tej części więc wyjechałem z niewymienionym, Cała zawiecha super a z prawej strony stuki na nierównościach, po kupieniu tej części i wymianie - błoga cisza.
    Czyli obstawiasz łącznik stabilizatora? Rozumiem, że trzeba wymieniać parami? Niestety zbytnio z kasą nie stoję po tej inwestycji w zwieszkę.. :/

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Czyli obstawiasz łącznik stabilizatora? Rozumiem, że trzeba wymieniać parami? Niestety zbytnio z kasą nie stoję po tej inwestycji w zwieszkę.. :/
    U mnie tak było. Generalnie zawiecha się tłukła i górne wahacze były wytłuczone, a po wymianie tylko ten jeden stuk na nierównościach mi został z prwej strony. Nie trzeba parami. Dzinym trafem lewy był bardzo dobry - ciasno pracowały gałki a w prawym "latały" jak chciały. Łącznik kosztyje niecałe 30 zeta.

Auto

Domyślnie

U mnie tak było. Generalnie zawiecha się tłukła i górne wahacze były wytłuczone, a po wymianie tylko ten jeden stuk na nierównościach mi został z prwej strony. Nie trzeba parami. Dzinym trafem lewy był bardzo dobry - ciasno pracowały gałki a w prawym "latały" jak chciały. Łącznik kosztyje niecałe 30 zeta.

A za robocizne ile Cię wyniosło? ;>

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Generalnie w każdym aucie prawa strona jest bardziej wytłuczona

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

A za robocizne ile Cię wyniosło? ;>
    W 156 -ce v6 - dwa górne wahacze + wymiana osłony gumowej - odkręcenie półosi ( bo się seger zaciął na przegubie zewnętrznym) jedyne 170 zł.

Auto

Domyślnie

W 156 -ce v6 - dwa górne wahacze + wymiana osłony gumowej - odkręcenie półosi ( bo się seger zaciął na przegubie zewnętrznym) jedyne 170 zł.
    No cóż, to po wypłacie telefon do mechanika i próbuje z łącznikami! Jeśli to nie to, to wtedy już się poddaję :p