__ pomyłka.
__ pomyłka.
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 19-09-2010 o 18:47
Kolega bubu, jak zwykle, myśli głównie o elektronice i o torach w ciągu jakiegoś układu.
A ja koledze wiele razy tłumaczyłem, że w hydraulice, hydrodynamice i pneumatyce bardzo istotne są liniowe i miejscowe straty ciśnienia.
Dlatego pomiar na przewodach pod maską byłby obarczony dużym błędem. A konia z rzędem temu, kto jest w stanie podać współczynnik strat miejscowych na filtrze węglowym par paliwa i i innych elementach armatury, jak kolana, złączki, itp.
Dlatego jeśli mamy dyskutować o pomiarze podciśnienia lub nadciśnienia w zbiorniku paliwa, to trzeba to robić właśnie w zbiorniku.
A co do narzędzia pomiarowego to oczywiście przychylam się do pomysłu wykorzystania do tego czujników elektronicznych.
No i oczywiście zapomniałem, że miałem - podobnie jak kolega Renegat- dodać, że zeszliśmy z tematu.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 19-09-2010 o 20:15
- to sie nazywa przejęcie tematu.
- a do tematu syczenia lub nie to zapraszam w ten temat:
--
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...wu_paliwa.html
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Wielkie dzięki za zalożenie tego tematu - to na pewno przyda się wszystkim wrażliwym na syczenie podczas odkręcania korka.
Witam potrzebuję blokad do rozrządu do alfy 156 1.6 twin spark 98r ktoś pożyczy?? pokryję koszty wysyłki i odeśle z powrotem . Czekam pomocną osobę bo nie opłacam i się kupować mechanikowi blokad ;/