bez logow to wrozenie z fusow - 100 rzeczy moze byc
bez logow to wrozenie z fusow - 100 rzeczy moze byc
pojawił się komunikat na szafie Motor Control System FaulireJutro rano podłącze kompa i zobaczę co się jeszcze zapisało - fura została na parkingu w pracy
Mam plan odpiąć przepływkę - może to coś da...
Aż strach zapalać motorownie![]()
Dalej błąd P0101
Zrobiłem loga przepływki - może ktoś ocenić?
dla mnie cos duza ta temp. powietrza sahary u nas nie mamy jeszcze, na wolnych ci tak skacza te masy
A te różnice miedzy zadanym a wymaganym?
Co odpowiada za odczyt temperatury zasysanego powietrza?
jak dla mnie Twoje różnice mas to żadne różnice... u mnie sięgają czasem nawet 300-500 albo i więcej a auto jeździ normalnie, pali normalnie itd. W sumie Twój przypadek jest dość ciekawy, posprawdzaj co się da (ciśnienie gazolu, turbinę etc. ) choć w sumie piszesz że wywala Ci błąd przepływki... kurcze
moje wykresy http://www.forum.alfaholicy.org/156/...jtd_115km.html - pamiętaj że mam 8V i zaślepiony całkowicie EGR
No własnie.... ciągle ten błąd... Jutro rano zapewne będzie szarpał to jak tylko zacznie to odłączę mu przepływke i zobaczę czy dalej szarpie
Czyli zrobię logi dla turbiny, paliwa, przeczyszczę jeszcze ten czujnik ciśnienia doładowania.
masy sa zalezne od egr - u i jego zamknicia, pomierz z egr-em i % jego otwarcia to zobaczysz czy sa babole czy tez nie
nie wiem... a kiedy i czy w ogóle był czyszczony zawór EGR - coś mi się kojarzy że znajomy w GT czyścił tylko nie pamiętam jakie miał objawy...
EGR wyjmowałem i nie wyglądał na zasyfiony prawie zero nalotu. Ale może trzeba go oczyścic....
Odnośnie pomiaru jutro coś spróbuje