Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Temat: [156] Zakup 156? Czy to dobry pomysł? POMOCY!!

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Tankowanie do pełniuśka, pod każdym względem
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał J@rek
    zatankowana do pełna - wietrzę podstęp
    nie podstęp a człowieczeństwo

koleś zatankował 20 litrów na stacji xxx i widocznie kijowe paliwo było ( z wodą ) i jtd poprzez czujnik w filtrze paliwa wyłączał silnik po około 1 minucie jazdy - jak wychwycił wodę - koleś po poradzie mechanika dolał do pełna na bp ultimate diesel aby wymieszać to kiepskie paliwo - niestety na podpiętym czujniku dalej było to samo - koles blady - my źli bo 200 km walnęliśmy do niego ale szwagier kumaty w te klocki odpiął czujnik i problem znikł dobiliśmy transakcji i do domku wylatam do końca to kiepskie paliwo na odpiętym czujniku - dolałem polepszacza paliwa xeramica - potem zatankuje v-powera i wymienię filtr paliwa i bedzie git

J@rek
    Gość

Domyślnie

Ciężko jest zatankować wodę z paliwem.
    Nie wiem co masz na myśli ulepszacz, ale należało wlać absorbent do paliwa - takie coś co wchłonie wodę z paliwa (w zasadzie z dna baku) i zmieszane z paliwem dopiero wypali.
    Paliwo nie miesza się z wodą.
    By zatankować wodę musiałoby być na stacji w zbiorniku tej wody baaardzo dużo, by smok zasysający był w tej wodzie zanurzony.

No nic.
    Poczekamy aż wypalisz to 'paliwo z wodą' i podłączysz ów czujnik.

Woda w baku może być z innej prozaicznej przyczyny - oszczędny gostek tankował po 10 20 zł i woził się z pustym bakiem. I z tego powodu może mieć wodę w paliwie.
    Między innymi.
    Życzę bezstresowej eksploatacji .

PS - czyli dobrze wietrzyłem podstęp. Coś było nie tak.

Koleopter
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Cytat Napisał Szuwar241
    Chcę kupić 156 w okolicach 2000 roku z silnikiem 1.6
    A jesteś uparty na 156 :?:
    Mój znajomy ma do sprzedania zadbaną 147 w cenie w której chcesz kupić samochód. Bardzo dobre wyposażenie. Jakbyś był zainteresowany to daj znać, to napiszę Ci coś więcej.
    Witaj, szukam dla żony Alfy 147, możesz podać jakies parametry tego wozu na sprzedaż? Rafał, 0501 604 248, pozdrawiam

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał J@rek
    Ciężko jest zatankować wodę z paliwem.
    Nie wiem co masz na myśli ulepszacz, ale należało wlać absorbent do paliwa - takie coś co wchłonie wodę z paliwa (w zasadzie z dna baku) i zmieszane z paliwem dopiero wypali.
    Paliwo nie miesza się z wodą.
    By zatankować wodę musiałoby być na stacji w zbiorniku tej wody baaardzo dużo, by smok zasysający był w tej wodzie zanurzony.

No nic.
    Poczekamy aż wypalisz to 'paliwo z wodą' i podłączysz ów czujnik.

Woda w baku może być z innej prozaicznej przyczyny - oszczędny gostek tankował po 10 20 zł i woził się z pustym bakiem. I z tego powodu może mieć wodę w paliwie.
    Między innymi.
    Życzę bezstresowej eksploatacji .

PS - czyli dobrze wietrzyłem podstęp. Coś było nie tak.
    ten xeramic to do czyszczenia wtrysków chyba był
    a ten absorber to gdzie mogę nabyć i ile kosztuje - jakaś marka ???
    czy jak juz wylatałem to kiepskie paliwo to wymieniać filtr paliwa czy tylko odkręcić go i wylać z niego paliwo z woda bo ma chyba takie ustrojstwo że wychwytuje wodę - choć moge sie mylić

czy z baku spuszczać do konca paliwo przez jakis korek czy ten depresator załatwi sprawe - wczoraj miałem juz minimum to zalałem na bliskiej 7 litrów aby do wrocka doleciec a dzis jadę na shella - v- powera zaleję z pół baku - podepne czujnik i zobaczę czy juz jest ok

jakieś sugestie ????