Mi odradzono w sklepie Verneta bo jest na niego duzo skarg...
Sprzedano mi termostat firmy ESP czy coś takiego i temperatura też mi świruje a na kompie wszystko jest dobrze.
Mi odradzono w sklepie Verneta bo jest na niego duzo skarg...
Sprzedano mi termostat firmy ESP czy coś takiego i temperatura też mi świruje a na kompie wszystko jest dobrze.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Ja również posiadam termostat firmy Vernet od roku i wszystko gra jak należy cały czas 90st.
Pozdrawiam
Dołoż stówe kup Behra i po problemie.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Nie sądzę żeby to była wtyczka bo przed wymianą nie było tych falowań. Temperatura nie osiągała wartości takiej jak powinna ale stabilnie stała przed 70st. Takie cyrki zaczęły się od razu po wymianie. Myślałem na początku że źle odpowietrzony układ więc spuściłem płyn i zalałem ponownie ale jak widać nie dało to żadnego efektu. Spróbuje podpiąć go pod kompa przejechać się i zobaczymy co wtedy pokaże. Nie wiem kiedy mi się to uda zrobić ale o rezultatach na pewno napiszę. Póki co dzięki wszystkim którzy starali się pomóc.
tzn. po zalaniu chyba go spowrotem odpowietrzyłeś co?
Bo to jasno nie wynika z twojej odpowiedzi
U mnie jak był walnięty to do 50 schodził a po wyjęciu okazało się że był tylko leciutko rozwarty.
Teraz jak mam nowy to wskazówka stoi kawałek przed 90 i kawałek za 70 , ewentualnie w korku skacze do 90.Mój ma temp. otwarcia 84 stopnie także myślę że dobrze wskazuje .
Pozdr.
A ja jak pisałem wczesniej wymienilem termostat verneta bez czujnika bo wcześniej zero grzania po wymianie - 70 st. nom chyba, że auto postoi z poł godzinki to łapie 90 st. ale jak tylko ruszę to spada do 70 i taką średnią temperaturkę utrzymuje.
Więc pojechalem wczoraj do ASO Fiata i fachowcy stwierdzili, że wszystko jest ok i tak powinno być - mówie a od kiedy, ja zawsze sadzilem, że prawidlowa temperatura to 90 st. A oni na to, żeby nie patrzeć na wskazania zegara bo tam są 2 czujniki - jeden odpowiada za temperatrę silnika a drugi za wskazania na desce rozdzielczej.
Niestety nie mam mozliwości podpięcia pod kompa i sprawdzenia rzeczywistej temperatury. Ale w ASO samochód postał dogrzał się do 70 st i chłodnica byla letnia - więc mechanicy stwierdzili, że termostat jest ok a wskazań z deski nie brać do głowy.
Patent jest tego typu, że moge wymienić nawet na Behra z czujnikiem ale co jeżeli po wymianie i wpakowaniu 350 PLN bedzie tak samo...
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 23-11-2011 o 12:48
SEBEK ty masz diesla i tam jest nizsza temp otwarcia wiec bedzie pokazywal cos w okolicach 80 C
Co do reszty to tak zachwalacie oryginal Behr a pomyslcie jak to jest ze co druga alfa ma problemy z temp na oryginale ??
Czyzby jednak to nie byl taki cud ?