Karetka - turbo. U mnie w Nissanie po 180tys dokladnie tak samo slychac.
Szuranie - cos od paskow ale to to juz nie wiem ... Moze cos z pompa wodna?
Karetka - turbo. U mnie w Nissanie po 180tys dokladnie tak samo slychac.
Szuranie - cos od paskow ale to to juz nie wiem ... Moze cos z pompa wodna?
tak ap ropo zaworu upustowego ? to czy w naszych alfach on w ogóle występuje ? szukałem takiej części na necie ale nigdzie nie ma... może to jest integralna część turbo ale na tyle się nie znam...
Co się okazało z tym rozrządem.... dobrze że ich naciskałem żeby się tym zajęli... znaleźli na kole zębatym wałka rozrządu przy głowie śruby takie małe pęknięcia... jakby się rozerwało to masakra... silnik do wymiany... także auto na dwa dni zostaje na warsztacie bo nigdzie nie ma na miejscu tego koła... jak będą wymieniać koło to od razu będzie trzeba zdjąć rozrząd i od nowa go ustawić więc sprawdzą wszystkie rolki i pompę wody pod kątem tego szurania podczas jazdy ...
Dam znać jak będzie kiedy zabiorę auto
Pozdro
Dziś dopiero auto odebrałem... Niestety - stety w rozrządzie wszystko jest w porządku więc szuranie nie pochodzi stamtąd... sam już nie mam pojęcia co to może być.... być może to jednak ta nieszczęsna dwumasa ale na razie nie mam tyle kasy żeby wymieniać wszystko po kolei :p trzeba odłożyć temat na przyszłość...
W takim razie chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na dalszy rozwój sytuacji. Może objawy się zmienią/nasilą/zmniejszą (np. na skutek warunków atmosferycznych lub upływu czasu) i usterka będzie łatwiejsza do zdiagnozowania...
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Witam
Chciałem się dowiedzieć czy poradziłeś sobie z tym "szuraniem" w swojej Alfie bo kupiłem nie dawno identyczną i tak mjie to denerwuje że wychodze z siebie. U mnie dwumas wydaję się być w porządku, skrzynia rozebrana i złozona od podstaw. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek informację.
Pozdrawiam
Ja mam ten sam problem. Nie jest to jakoś mocno głośne ale trochę denerwuje. Dźwięk pojawił się dopiero po zmianie latnich kół na zimowe. Słychać to tylko od środka i w czasie jazdy. Na postoju cisza. Pojawia się dopiero jak silnik złapie temperaturę. Mam wrażenie że dobiega z okolic filtra paliwa lub rozrządu. Dajcie znać czy udało się Wam rozwiązać zagadkę
Wytapatalkowane z SGS2
czy to przypadkiem nie jest ta nieszczęsna sprężarka klimy? Był dość rozległy temat o tym na forum, niestety jak dotąd nie udało się rozwiązać problemu