Nie marku. Nie chce odwracac.
Kupiłem nowe chinczyki o takiej samej sile jak ori i chce założyć tak jak w fabryce montowali![]()
Te które mam trafią na śmietnik bo ewidentnie wyzionęły ducha.
Nie marku. Nie chce odwracac.
Kupiłem nowe chinczyki o takiej samej sile jak ori i chce założyć tak jak w fabryce montowali![]()
Te które mam trafią na śmietnik bo ewidentnie wyzionęły ducha.
[C
No i jak to hula? Rwie klapę z rąk???![]()
Wielkie dzieki kris![]()
[C
A więc dla potomnych - zainteresowanych tym jak powinny prawidłowo pracowac siłowniki tylnej klapy w 166.
A więc.
Zamontowałem dwa nowe siłowniki w swojej 166 o sile 390N- takiej samej jak w oryginalnych siłownikach. Dłogość i pozostałe parametry sa jak w oryginalnych i
- po wcisnieciu przycisku w schowku zwalnia się zamek w klapie i klapa odskakuje na jakiś centymetr od zderzaka.
- Następnie trzeba użyć kończyn i ręcznie (nogą też działa)podnieść klapę na wysokośc ok 30 cm i po podniesieniu klapy na w.w ok 30 cm klapa jak z procy szybuje do góry i się otwiera.
Jeżeli u was działą tak samo jak napisałem to oznacza, że siłowniki w waszych bellach sa jak najbardziej sprawne.
Ps nie ma możliwości aby założyć mocniejsze siłowniki i uzyskac efekt samodzielnie podnoszącej się pokrywy. Tutaj niestety ze względu na konstrukcję zawiasów pokrywy jest to nie osiągalne. Jeżeli wsadzimy mocniejsze siłowniki to poza tym , że będziemy musieli się namęczyć żeby klapę zamknąc nic wiecej nie osiągniemy.
Dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 21-12-2012 o 16:16
[C
No to u mnie też by przydało się je wymienić![]()
Masa przez ciebie mam wydatek![]()
Z tą guma od wiązki kabli to jest prosty patent z gumką od np. Sciągacza od kurtki. Wiążesz na środku gumy i do dolnej części zawiasu i ładnie trzyma. Po jakimś czasie zdejmujesz i guma jest już wyprofilowana tak aby się nie zagniatała.
Ps. Podrzuć jakiegoś linka gdzie kupowałeś te siłowniki i jaki konkretnie model.
Wysłano ze smartfonu Sony Xperia™P Taptalk 2