To po kupnie nie wymieniłeś od razu oleju?
To po kupnie nie wymieniłeś od razu oleju?
Nie wiadomo na 100%, ale to właśnie mógł być błąd. Oglądałem ostatnio auta (co prawda nie alfy) gdzie były na sprzedaż i się dowiadywałem, że ponad 3 lata np. auto jeździ bez wymiany oleju bo nic się nie dzieje to nie był zmieniany...plus do tego mistrzostwo handlarzy w pierdoleniu smutów w zaparte, że nic nie trzeba robić - można pytać do upadłego czy był rozrząd zmieniany czy coś podobnego i tak będzie do upadłego gadał, że wszystko OK. Nie można wierzyć i od razu po zakupie chociaż ten olej i filtry zmienić. Nie wiadomo na jakiej już zupie mogłeś jeździć przez te 2 miechy i dobiłeś. Niech aniołowie... Jakbym miał trochę czasu i chęci oraz możliwości techniczne to bym kupił jakiegoś anglika, może stukniętego nie za mocno z 16V i przełożył silnik a resztę, nawet najdrobniejsze pierdoły, na części posprzedawał. Mogło by to najbardziej opłacalnie wyjść.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Nie miałem czasu na wymianę a autem prawie nie jeździłem... Co do anglika to waham się... sam nie wiem już co mam zrobić z tym autem...![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
na serio mam już dość tego auta powoli...jeszcze jedno nie zrobione a już drugie się popsuło...
daje ci 3 tysiace i jade z laweta po nia;d to jak? hehehe
Za 3 tyś to ja Ci ją zawiozę pod dom![]()
Ale to jak mówisz, że nic nie jeździłeś to mi to czuć jakimś wałem ze strony komisu. 1.9 JTD to raczej trwały silnik i myślę, tak jak kolega wyżej napisał, że bez powodu nie padł od tak, że wziął i zdechł. Tym bardziej, że mało km zrobiłeś od zakupu. Chyba, że oleju nie było albo substancja w misce miała mało wspólnego z olejem silnikowym...
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Oleju było max... i był to olej![]()
A gdzie byłeś z tym autem - chodzi mi o mechanika.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]