Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Temat: 1.8 TS z Niemiec vs. 2.0 TS z Polski

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

2.0 ts trzeba z forum wytrzaskać, wtedy wiadomo że jest ok;] 1.8 z niemiec, powiem tak jeżeli chodzi o niemiecką stronę medalu to na bank był serwisowany w aso bo niemcy się nie bawią w pana kazia itp itd, olej był pewnie taki jak producent zaleca. A jeżeli chodzi o polską stronę hmmm... ciężko powiedzieć, klubowicze dbają pieszczą i wogóle cuda na kiju a normalny użytkownik"zagadka" może być tak że miał większą awarie i chce się pozbyć, albo poprostu przyczyna banalna urodziło mu się małe szczęście i musi kupić większy pojazd;] trzeba szukać, pytać obserwować a na pewno coś dobrego się znajdzie... w końcu to gtv sama radość;]

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Jak ktoś wierzy, że każdy Niemiec prowadza swój dziesięcioletni samochód tylko do serwisu to sam jest "niemcem". Niemcy pewnie głowy nie mają i wywalają grubą kasę na stare graty.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

No i git;] moja ma książkę serwisową od niemniaszka, polski właściciel też ma rachunki z serwisu, więc ja też zbieram rachunki, nawet paragony z tankowaniaXD każdy ma swoje zdanie;]

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 147 1,9JTD 16V 140KM

Domyślnie

Widzę, że dyskusja się rozkręciła
    Powiem tak, sam do końca nie byłem jeszcze przekonamy czy oby na pewno GTV (mieszane opinie, niepraktyczność a z drugiej strony uroda i klasa), dopóki nie zobaczyłem z bliska czarnej GTV z moich okolic... Wtedy już wiedziałem, że muszę kupić to auto , jeżeli ta 1,8 TS na żywo okaże się w dobrym stanie najprawdopodobniej kupie ją - budżetowo jest dla mnie osiągalna, zarówno wartość samochodu jak i utrzymanie. Kiedyś jak stwierdzę, że nadal chce ten samochód ale w lepszej wersji sprzedam 1,8 i kupie 3.0

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał lens Zobacz post
    Widzę, że dyskusja się rozkręciła
    Powiem tak, sam do końca nie byłem jeszcze przekonamy czy oby na pewno GTV (mieszane opinie, niepraktyczność a z drugiej strony uroda i klasa), dopóki nie zobaczyłem z bliska czarnej GTV z moich okolic... Wtedy już wiedziałem, że muszę kupić to auto , jeżeli ta 1,8 TS na żywo okaże się w dobrym stanie najprawdopodobniej kupie ją - budżetowo jest dla mnie osiągalna, zarówno wartość samochodu jak i utrzymanie. Kiedyś jak stwierdzę, że nadal chce ten samochód ale w lepszej wersji sprzedam 1,8 i kupie 3.0
    Zdrowe podejście do tematu bo nie jednemu z nas marzy sie V-ka,ale większość powstrzymuje się przed zakupem głównie ze względów ekonomicznych. Mi samemu chodzi od po głowie busso,ale róbie duże przeloty i na "wache" bym pewnie nie wyrobił
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał Alfa145boxer Zobacz post
    O wiele lepszymi konstrukcjami jest 2.0 v6 tb (...)
    Ta... akurat

- - - Updated - - -

Miałeś kiedyś v6 TB ? Możesz mi powiedzieć co w nich pada ? Na pewno nie panewki jak w T.S.
    Zasada jest prosta - nie pałować na zimnym, kupić zadbane, lać dobry olej i zmieniać go nie co 10 tyś tylko wczesniej i napewno jest o wiele trwalsza konstrukcja niz Twin spark.
    i co najwazniejsze ts nie jedzie
    Mój kolega miał... wymienił z osprzętu co tylko możliwe i dalej wariowała. Ceny do 2.0T również do najtańszych nie należą.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    2.0 16V jest jeszcze bardziej awaryjny niż 1.8. Dodatkowo jest droższy w obsłudze. Co do spalania TS-ów, to też raczej niema się co łudzić, że będzie to 8 litrów LPG/100 km
    Moja 156 przy delikatnej jeździe pali 9l LPG/100

- - - Updated - - -

Lecą lecą jak się pałuje silnik który nie jest rozgrzany i się leje byly gówno zamiast oleju byle taniej było

lens jak masz nie daleko to zapraszam na oględziny, kupić nie musisz a będziesz miał porównanie jak powinna wyglądać gtv-ka rozrząd, sprzeglo ma u mnie 15 tyś km. tuleje, lozyska byly robione w 2011. 500km temu zrobione luzy zaworowe oraz zmienuiony olej z filtrem ( olej valvoline vr1 10w60 ) luzy byly tylko wydechowe robione bo ssace to fabryka !
    Trochę czasu już Twoje auto widzę w ogłoszeniach... I od początku zastanawiało mnie, czemu dach jest czarny ?

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Mi tam na trasie 1.8 przy jeżdzi w okolicy 120km/h spalanie wychodziło w oklolicy 6l w mieście przy mojej ciężkiej nodze i 10l wypila a wmiare spokojnie 8l
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Nie wiem jak taki samochód chcesz użytkować, ale (jak dla mnie) w grę wchodziłaby tylko i wyłącznie V-szóstka! Podejrzewam jednak, że ma to być auto na co dzień skoro szukasz z LPG.

A co do tego, że 1.8 jest mniej popularny... Może i tak ale co z tego. Problemu z częściami niema.

W związku z tym, że jesteś nowy na forum, polecę Ci zapoznanie się z tym wątkiem: http://www.forum.alfaholicy.org/foru...spark_16v.html.
    Żebyś nie był zdziwiony, gdy (tfu, tfu, tfu) koszt remontu silnika przerośnie wartość autka

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy zakupie!
    omron8 - Ty masz aż takie problemy ze swoim TS'em, że w każdym wątku na te silniki tak narzekasz ? Ja mam 6'tą Alfę (w tym piątą z TS'em) i nie narzekam.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Radek31 Zobacz post
    hej, polecam swoje auto, które kupiłem z pewnych rąk forumowicza Barusa91, a niestety muszę sprzedać , zachęcam do zapoznania się z ogłoszeniem na http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-C29668516.html i większą galerią zdjęć na http://imageshack.us/photo/my-images/543/e9la.jpg/. W razie pytań chętnie odpowiem
    Polecam w 100% !

A skóra robi na żywo piorunujące wrażenie !

- - - Updated - - -

Cytat Napisał lens Zobacz post
    Dzięki za propozycje wygląda na zadbaną, ale czerwone wnętrze skutecznie mnie odstrasza.
    To link do niej, kiedy była jeszcze u mnie

http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/72300-barus_powraca_z_kolejna_kobitka_gtv.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    gtv v6 TB

Domyślnie

Cytat Napisał Barus91 Zobacz post
    Ta... akurat

- - - Updated - - -

Mój kolega miał... wymienił z osprzętu co tylko możliwe i dalej wariowała. Ceny do 2.0T również do najtańszych nie należą.

- - - Updated - - -

Moja 156 przy delikatnej jeździe pali 9l LPG/100

- - - Updated - - -

Trochę czasu już Twoje auto widzę w ogłoszeniach... I od początku zastanawiało mnie, czemu dach jest czarny ?

Jak kolega kupił paścia to już nic na to nie poradzę, jesli kupisz zadbane auto bedzie sluzylo i to sie tyczy v6 TB jak i T.S
    Dach jest czarny, bo może ktoś go pomalował, żeby auto fajniej wyglądalo ? Mierzyłem dach czujnikiem, jest tylko druga warstwa lakieru.
    Auto jest wystawione juz miesiac - nie wiem czemu Cie to dziwi, skoro siedzisz w alfach i wiesz jak jest z ich sprzedawalnoscia.

PS. a tak z ciekawosci co się dzialo Twojemu koledze z tą alfą ?
    Ostatnio edytowane przez Alfa145boxer ; 30-06-2013 o 12:38

Radek31
    Gość

Domyślnie

Dzięki Baruś91