Overboost nie może osiągnąć wartości 0 %.[/QUOTE]
Wężyki wymienione ale u mnie OVB nawet jak był nowy nigdy nie dochodził do 0%. To mnie zastanawia.
Overboost nie może osiągnąć wartości 0 %.[/QUOTE]
Wężyki wymienione ale u mnie OVB nawet jak był nowy nigdy nie dochodził do 0%. To mnie zastanawia.
Przyznam, że to dziwna sprawa. Takiej wartości nie ma w mapie, więc zastanawiam się czy aby to nie jest kwestia błędu MES/FES.
Ale z drugiej strony masz niedoładowanie i widać, że powietrza też jest za mało.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ja myślałem raczej o geometrii skoro wszystko inne wymienione.
Jeżeli dobrze myślę to OVB powinien być na Max otwarty i przymykać przy przeładowaniu. Ja mam niedoładowanie do 3 tyś obr, a później jest ok więc może faktycznie kierownice ?
Ostatnio edytowane przez Murcialago ; 01-04-2014 o 20:25
to zero to błąd komunikacji
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
to samo..Napisał @sdero
Może być wina MESa jeżeli chodzi o 0%, dużo parametrów na raz. Teraz gdy wiesz że masz problemy z turbo to możesz logować tylko je tzn: obroty, ciśnienie doładowania zmierzone i docelowe oraz overboost.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
witam, chciałbym sie podpiac pod temat, mianowice jestem posiadaczem alfy od jakeigos tygodnia/dwoch, aktualnie nie ma mnie w polsce, bede na swieta i zabieram auto, i chcialbym zapytac o ten slynny blad MSCF, wyskoczyl mi on podczas gdy jechalem po kocich lbach drugim biegiem bez gazu ;o, zaswiecil sie, i za chwile zniknal, nie wiem czy mialo to jakis zwiazek z utrata mocy, bo nawet nie zdazylem gazu dac. nasteonego dnia zrobilem okolo 200km i juz sie nie pojawil ten blad, i chcialbym sie dowiedziec, co waszym zdaniem jest do zrobienia, ja sie nie znam za bardzo, ale chyba nic z turbo, bo przeciez go nie przeladowalo przy okolo 1k RPM, wiec wydaje mi sie, ze do przeczyszczenia ten EGR i uklad dolotowy, co o tym sadzicie?
pozdro![]()
Może być. Ale jak pamiętam, to tam w tym jednym logu overboost głupiał.
marynarz1993 ciężko ci cokolwiek pomóc. To zbyt mało danych. Może być wiele powodów.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
wiecej objawow podam jak zaczne jezdzic tym autem za tydzien, zdazylem niz zrobic 300 km i sie oczytalem o tyche bledach i szczerze mowiac to boje sie zeby mi nie stanal, bo bede musial nim przejechac 600km na obczyznie, Wroce, zrobie rozrzad i pojezdze i powiem co i jak
![]()
pierwszą rzeczą do roboty to przeczytanie tematu: http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ym_zrobic.html
i podpięcie kompa żeby zobaczyć co w trawie piszczy
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 06-04-2014 o 09:16