Kumaty elektryk co zna się na Fiatach ogarnie to bez problemu.
Kumaty elektryk co zna się na Fiatach ogarnie to bez problemu.
--
Elektronika samochodowa: dorabianie kluczy z immobilizerem, czyszczenie sterowników, adaptacje itp.
Co ogarnie? Chyba wyciągnięcie modułu i wymianę na inny.... Myślisz że znajdzie np trefny tyrystor i go wymieni? Albo poszuka zimnego lutu i powie koledze że należy się 20zł??? Nie żartuj. Mi też się wydaje że wszystko jest łatwe bo robię sam. Ale rzeczywistość jest okrutniejsza.
Może faktycznie trafi na tego powiedzmy jednego z pięciu w polsce chętnych/umiejących (w tym Ty)ale skończy się to na zmianie modułu albo wykasowaniu imo z ecu. A już na pewno nie zaradzimy temu na forum.
Czyli szybciej znajdę kogoś kto mi wytnie immo, z tego co czytam. Czy po usunięciu go z komputera, nic nie będzie się działo? Jakieś błędy? Albo z ni tego ni owego nie zgaśnie mi podczas jazdy?
Niestety prawdopodobnie taki jest morał. Aczkolwiek możesz szukać jak cytryn radzi
Nie. Oczywiście jak wszystko poprawnie zostanie przeprowadzone. Jednak to nie jest jakiś fenomen i bez problemu z tym się upora większość jak nie wszyscy "fachowcy" takimi wycinkami się trudniący. Po prostu wtedy odpalisz każdym kluczykiem. Nie będzie zabezpieczenia kodem.
W takim świeżym aucie to jednak polecam naprawić nie usuwać. Wywalenie immo też 50zł nie będzie kosztować
--
Elektronika samochodowa: dorabianie kluczy z immobilizerem, czyszczenie sterowników, adaptacje itp.
Wieczorem normalnie zaparkowałem a rano już nie mogłem uruchomić.Świeci CODE i nie wiem co zrobić.Sprawdziłem bezpieczniki,antenkę i wtyczkę immo i nic nie pomaga.Czy jest jakiś sposób,aby to obejść?Pomoże ktoś z tym problemem?
Czy Kolega ma siedmio cyfrowy kod do awaryjnego uruchomienia silnika (electronic code), jęsli jest to uruchomić zgodnie z opisem w instrukcji obsługi.
Jeśli brak kodu do specjalisty od immo.
Sprwdzić a najlepiej wymienić bezpieczniki F16 i F20 na tablicy pod deską.
By sprawdzić błedy IMMO, interfejs musi być przełączony na nogę nr 8 we wtyczce.
Amatorsko nie da się obejść immo.
Ostatnio edytowane przez stanlizak ; 19-12-2014 o 10:03
Niestety,kodu nie posiadam.Już sobie poradziłem...(chyba).Problemem okazała się kość w kluczu.Teraz jest spokój na razie.
Dzięki za pomoc.