Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Nie odczujesz żadnej różnicy, sam mam 136KM w sedanie, jeździłem 150KM tez sedanie i idzie tak samo![]()
Sam będę robił chip ale przed tym czeka mnie zrobienie sprzęgła, wydech ultera leży już w garażu i czeka. Będę strzelał w 190KM
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
136KM jest obcięta jedną mapą.
Moment na dole jest taki sam
Moc max będzie ograniczona.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Jestem kolejnym przykładem przekłamania Belga w papierach . w Dowodzie 100 KW a w rzeczywistości byłem wczoraj na hamowni oto wyniki
wgrajo.pl/img/testvyv.jpg
Choć wiadomo że było w niej grzebane![]()
Taki moment to chyba tylko na hamowni vtech![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
a co z silnikiem 2.0 o mocy 136km on też różni się tylko 1 mapą od wersji 170km. jesli chodzi o bezpiecznego chipa to ile można bezpiecznie go wystroić? żeby silnik sprzęgło i dwumasa nie dostały w tyłek.
silniki 1.9 16v spokojnie do 180KM mozna kręcić jest to rozsadne dla pod zespołow.
Tak wyczytałem tu na forum tak powiedział mi chłop co byłem u niego na hamowni fure testować i TAK samo moge potwierdzic z autopsji moja jest tak skręcona i choc jezdze nia krótko to widze że wszystko w niej chodzi jak ta lala a grzebane w nim pewnie było juz daaawno temu.
Odgrzeję kotleta i coś od siebie dodam. Posiadam świeżo nabytą, dopiero co sprowadzoną wersję 1.9 100kW 136 KM, model 159 SW, Belgia. Też myślę o chipie, ale najpierw chcę ogarnąć silnik od podstaw, czyli, klapy wirowe, egr, oleje filtry, dpf. itp., etc.. No i zaglądam pod maskę rozglądam się i szukam tych prowadnic od klap na kolektorze, od góry. No i dupa, nie widać. Nie ma nawet śladu tych otworów do klap (myślałem może, że ktoś już dłubnął je wcześniej i np. zaślepił). Moje pytanie: czy te wersje silnikowe nie mają fabrycznie klap wirowych? Ma ktoś jakieś sprawdzone info w tej kwestii? Zdziwienie moje bowiem wielkie, oczywiście in plus![]()
P.S.
Kolektor od góry plastikowy, a potem przy samej głowicy aluminium chyba.