Bez sensu kombinacje jak już nie remont to kupuj cały sprawny silnik. Andrzej ma racje.
Bez sensu kombinacje jak już nie remont to kupuj cały sprawny silnik. Andrzej ma racje.
Całe auto można kupić z tym silnikiem za 4 tyś i sprawdzic można bo silnik w aucie
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
A kupienie silnika po strzale paska rozrządu ma sens?
Wydaje mi się że tak. Po strzale paska robi się tylko górę a to Ci nie potrzebne bo masz. Tyle tylko że na początku wspomniałeś o tym że nie masz zamiaru oszczędzać tylko stawiasz na jakość a tu po paru stronach widzę tendencję odwrotną![]()
Chciałem zrobić remont wału za 1500zł, ale nikt tego wcześniej nie robił.
Samego wału nie moge nigdzie dostać. Szukam nowej pompy oleju - ma ktoś dostęp do takich części?
A po co szukasz kogoś kto to robił już?w firmie Ci powiedzieli że od "nowego" nie biorą?
firmy to robiące powinny znać się na rzeczy. Wystarczy wykonać kilka telefonów, pogadać i zorientować się. Szybko wypłynie kto się zna i podejmie fachowej roboty a kto tylko ściemnia i tłucze masówkę. Dla chcącego nic trudnego ale fakt faktem taniej będzie leźć w używkę.
Firmy bardzo chętnie robią taki remont - przecież dla nich to czysta kasa![]()
Myślę, że to oferta dla Ciebie : http://allegro.pl/alfa-romeo-166-3-0...922904032.html
Właśnie mam obawy że remont za 4-6 tys skończy się niepowodzeniem