Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Temat: Alfa Romeo 156 2.0 szarpie, brak dynamiki. strasznie zamula do 3-4 tys

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

P0130 i P0170 te dwa błędy miałem od razu po wymianie sondy lambdy na nową dedykowaną oczywiście do mojego samochodu, po wykasowaniu błędów powraca cały czas błąd sondy nie wiem, prędzej przed wymianą takich problemów nie miałęm, robiłem diagnostykę, Bubu321 oceniał, że może być lambda do wymiany ( i też ją wymianiłem) ale pisał również, że może być łącznik elastyczny do wymiany, nie był, ale przysłuchując się przy różnych prętkościach z wydechu idzie czasem dziwny dźwięk jak bym miał w tłumiku garść podkładek przepalonych, hmm coś w tym rodzaju, może moja stara sonda była padnięta i tego nie komunikowała błędem a teraz nowa od razu krzyczy że problem z wydecham, tak??? a co jeszcze to że na zimnym silniku dławi się szarpie delikatnie ale chwila rozgrzania i jest ok. a pali mi cały czas te 2, 3 litry więcej jak powinna. zaznaczam że z falowaniem również się nie uporałęm, choć czasem jak by nie było ale czasem jak obroty zawahlują to szkoda gadać. Może jak znajde w tygodniu trochę czasu to pojadę do jakiegoś fachowca od tłumików i niech oceni sytuacje, może i już cały wypalony katalizator

Użytkownik Ogier Avatar mrq
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 Q-Tronic

Domyślnie

powiem Ci, ze i u mnie wydech juz ledwo zipie. Moze tu byc przyczyna Podjade jakos na dniach do speca od tlumikow.

michal.wawa
    Gość

Domyślnie

Może przepływomierz to wymiany ??

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

przeplywomierz nowy testy do odcięcia pozytywne 408kg/h na jałowym 8kg/g

Pio
    Gość

Domyślnie

Liczę na dalszy ciąg relacji. Czy to wydech okazał się winowajcą. Mam podobne problemy. Obstawiam dziurkę w tłumiku i zapchany kat. Pozdr

Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto

Domyślnie

nie bardzo narazie mialem czas zeby podjechac do tlumikarza, bo koncze prace o 17. musze kogos znalezc na zmiane w zakladzie. a jak wczesniej wrzucalem wykresy z alfadiaga (zerknijcie pare stron wczesniej) to Bubu nie pisal na temat przeplywki ani sondy. wiec kurcze moze rzeczywiscie wydech.

Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto

Domyślnie

bylem dzisiaj u goscia od tlumikow...tutaj akurat jest wszystko ok. powiem Wam szczerze, ze zaczyna mnie w******c ten samochod juz. Najgorsze jest to, ze w moim miescie niestety chyba nikt sie nie zna na alfach wiec nie mam komu jej zostawic. Chyba bede musial naginac te 150km do Pabla i zostawic ewentualnie u niego

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

to jest właśnie to, ten samochów jak wiadomo cena nie trzyma się strasznie spada,choć wiem inne samochody też spadają z ceny, ale nie którę się trzymają jak vw czy audi, a w tą alfe można czasami pakować kasy i h..j z tego jest, ciągle coś wku...go wyjdzie! ja chyba będę z niej rezygnował, może porobie jakieś zdjęcia i na sprzedaż bo dość już chyba cierpliwości i kasy straciłem na ten samochód, ładny jest i osiągi, ale włosi pod innymi względami dali ciała!

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

dobrze też trzyma się drogi;-)

Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto

Domyślnie

znam rozwiazanie swojego problemu. dzisiaj odebralem samochod od Pabla nooo i chodzi jak ta lalaaaa. Do wymiany byly swiece, cewki i przewody.