P0130 i P0170 te dwa błędy miałem od razu po wymianie sondy lambdy na nową dedykowaną oczywiście do mojego samochodu, po wykasowaniu błędów powraca cały czas błąd sondy nie wiem, prędzej przed wymianą takich problemów nie miałęm, robiłem diagnostykę, Bubu321 oceniał, że może być lambda do wymiany ( i też ją wymianiłem) ale pisał również, że może być łącznik elastyczny do wymiany, nie był, ale przysłuchując się przy różnych prętkościach z wydechu idzie czasem dziwny dźwięk jak bym miał w tłumiku garść podkładek przepalonych, hmm coś w tym rodzaju, może moja stara sonda była padnięta i tego nie komunikowała błędem a teraz nowa od razu krzyczy że problem z wydecham, tak??? a co jeszcze to że na zimnym silniku dławi się szarpie delikatnie ale chwila rozgrzania i jest ok. a pali mi cały czas te 2, 3 litry więcej jak powinna. zaznaczam że z falowaniem również się nie uporałęm, choć czasem jak by nie było ale czasem jak obroty zawahlują to szkoda gadać. Może jak znajde w tygodniu trochę czasu to pojadę do jakiegoś fachowca od tłumików i niech oceni sytuacje, może i już cały wypalony katalizator