Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 145

Temat: Gdzie sa te konie ?

provokator
    Gość

Domyślnie

wprawdzie alfę mam od niedawna ale chyba w każdym samochodzie powinien być oddzielny wymienny filtr paliwa no ale dobra, nie znam się więc może faktycznie nie ma, skoro ciśnienie na wtryskiwaczach jest ok więc układ dolotu paliwa też musi być ok

moja nigdy nie miała takich niedoborów mocy więc raczej nic więcej nie podpowiem, może doradzi ktoś kto dłużej ma alfę

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    wprawdzie alfę mam od niedawna ale chyba w każdym samochodzie powinien być oddzielny wymienny filtr paliwa no ale dobra, nie znam się więc może faktycznie nie ma, skoro ciśnienie na wtryskiwaczach jest ok więc układ dolotu paliwa też musi być ok

moja nigdy nie miała takich niedoborów mocy więc raczej nic więcej nie podpowiem, może doradzi ktoś kto dłużej ma alfę
    i tak dziekuje za zainteresowanie tematem.

Co do fitra paliwa takiego zwyklego to go nie ma w alfach 156 beznzynach, sa natomiast w dieslach o ile sie nie myle.

pozdrowka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

Test przepływomierza, obroty jałowe i gaz do podłogi, przepływnośc 408 kg/h,
    -

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Wymienilem swiece i przewody wysokiego napiecia, wszystko poczyscilem i zlozylem do kupy, niestety jest dalej to samo ;(

Rece opadaja, wymienilem juz wszystko, zostaje chyba rorzad bo nie widze nic innego, chyba ze jakis czujnik jeszcze padniety jest, masakra, juz sam nie wiem moze te alfy maja tak chodzic, czy u was tez tak jest ze jak gwaltownie gazu sie depnie to muli i po chwili wchodzi na obroty ?

Moim zdaniem alfa zbiera sie slabiej i to znacznie od astry gsi 115km czy ktos mi moze napisac czy taka moc to normalka ?

provokator
    Gość

Domyślnie

chyba każda alfa trochę muli poniżej 3000 obrotów zresztą sporo jest na ten temat na forum ogólnie alfy jak żadne inne samochody lubią wysokie obroty i prawdziwa jazda zaczyna się przy 3000+
    rozrząd raczej niewiele ma do tego, no chyba że pasek byłby źle założony ale w takim przypadku to nie wiem czy długo byś pojeździł ewentualnie sam wariator może szwankować, osobiście też przymierzam się do jego wymiany bo powolutku zbliża sie termin i auto tak jakby delikatnie zaczynało klekotać w stylu diesla, no ale może mi się tylko wydaje
    pzdr

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

jeszcze raz przeczytałem temat i nie bardzo wiem, byłes na komputerze czy nie.
    Na jakim przepływomierzu działa teraz auto ?
    Był robiony reset parametrów adaptacyjnych ?
    Jesli był załozony jakis przepływomierz to jak z parametrami przepływu, osiąga te 408 480 kg/h ?

Jaki symbol ma wkład w przepływomierzu, cos w tym rodzaju F 00C 2G2 027.
    Masz auto 1.8 czyli ma zawór-dwukomorowy oraz wariator, przyspieszenie powinno byc od 2.000 obr.
    Jesli ECu jest "zapchane" a tak wygląda z twojej relacji to raczej sie nie ścigaj z astrą 115 km bo przegrasz !

-

Kondziu
    Gość

Domyślnie

Panowie POMOZCIE (

Na zimnym jak odpalam to ledwo "dycha" obroty jakies 200 (nie 2tys tylko 200) wogole nie reaguje na gaz, jak zgasze i odpale 2 raz przez chwile jakby sie poprawilo... wciskam gaz do konca i strasznie sie kaszle, cos strzela i jak sie wkrec powyzej 3000 to mozna jechac ( nie odczuwa sie wtedy zadnej straty mocy) tylko ze musze go na tych 3tys trzymac... ale po rozgrzaniu nie ma jakiejs znacznej poprawy ponizej 3 tys szarpie, dlawi, wogole nie da sie jechac... gdy przelacze na gaz nie ma wogole problemu, jakbym jechal innym samochodem...
    Myslalem ze pompka paliwa ale dostalem sie do niej i cisnienie na pompie jest ale przy przepustnicy takie znikome... Wlalem tez do benzyny preparat do czyszczenia wtryskiwaczy, zrobilem jakies 400km na samej benzynie i to w trasie takze dostawal "po dupie" i nic to nie pomoglo... dziwi mnie ze po przerzuceniu na gaz jest wszystko dobrze niezaleznie od temperatury

Prosze pomoznie bo az wstyd mi jest ja odpalac a szczegolnie rano ;(

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Tylko brakuje nam informacji o twoim samochodzie.
    - przebieg
    - kiedy był robiony rozrząd
    - co sprawdzałeś, świece, przepływomierz ( czy działa z odpietym ), czy nie ma przebic na kablach.
    - jakie błędy na komputerze
    - jakie ciśnienie paliwa na listwie.
    - wtryski nie leją
    - a te 400 km jechałes na gazie, czy benzynie ?

Kondziu
    Gość

Domyślnie

przebieg mam 150 000, ja nia zrobilem 12 000 i tuz przed zakupem poprzedni wlasciciel robil rozrzad... Sprawdzalem w nocy czy na kablach pojawia sie cos ale ciemno i nic nie widac ( ale nawet gdyby to na gazie tez by chyba przerywal ?? ) jak rano odepne kostke od przeplywomierza to zapali duzo lepiej i chodzi jakby na wyzszych obrotach, jak dodaje gazu to jest "Buuuuuuu" potem zapinam kostke i znow sie ksztusi, szarpie itd.
    Ja tak mialem jakies 2 miesiace temu i wtedy bylem na komputerze i nic nie wyszlo potem jakby nagle ustaly same z siebie problemy i teraz znowu to samo ale 2 raz nie bylem jeszcze na komputerze... Jak sprawdzic wtryski i to cisnienie ?? 400 km zrobione na samej benzynie i to Shell V-Power Racing ( mialem nadzieje ze cos tam przepali )

prosze o jakies dalsze wskazowki

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

sprawdz czujnik temperatury silnika tylko ten od ecu a nie od wentylatora.ktos wspomnial ,ze masz lpg tak?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest