Alfa trafiła do warsztatu MDM Autosfera w Rzeszowie za centrum handlowym Rotunda, miałem tam 150 metrów(od miejsca padniętej alfy), chłopaki na linie podciągnęli alfę do siebie mają ją zbadać.
Alfa trafiła do warsztatu MDM Autosfera w Rzeszowie za centrum handlowym Rotunda, miałem tam 150 metrów(od miejsca padniętej alfy), chłopaki na linie podciągnęli alfę do siebie mają ją zbadać.
Ostatnio edytowane przez Huberto ; 20-11-2014 o 15:46
No ja się przyłączę do tematu...
Dziś po pracy standard zostawiłem samochód pod domem...
Po 2 godzinach postanowiłem pojechać tu i tam. Podjechałem po drodze pod sklep... 20 min... wracam.
Wsiadam ponownie procedura podgrzanie świecą żarową podwójne bo zimno, sprzęgło, "START" rozrusznik kręci i jak już silnik praktycznie klekota puszczam przycisk .. i .... D...pa... zdechł.
No to ponownie... ponownie... ponownie... chwila przerwy, konsternacja WTF?
Mówię może czujnik sprzęgła coś nie halo. no to nic pompuje sprzęgło kilka razy nic... to samo tyle że jak już prawie chodzi to słyszę że rozrusznik na "bendixie" już puścił silnik dalej nie chodzi.
Komunikatu żadnego, błędu żadnego... nie kumam, puściłem sprzęgło i wcisnąłem "Start" błąd sprzęgła się nie pojawił mimo że go nie wcisnąłem rozrusznik zakręcił silnik prawie pyrka i znowu d...a.
Po 25 próbie udało się uf...
Wróciłem po godzinie jazdy pod dom.
Test... Znowu mówię spróbuje odpalić może to foch...
A jednak nie fochy znowu to samo.
Może ktoś ma pomysł? co bella by chciała? wymianę czujnika? czy regeneracja rozrusznika?
silnik JTDM 1.9 150km
Ostatnio edytowane przez Giero ; 20-11-2014 o 21:03
Z tego co się do dej pory dowiedziałem wina albo akumulatora, (prąd rozruchowy), albo samego rozrusznika czujnik sprzęgła ok skoro prąd idzie do rozrusznika(tak myślę). na prostownik na parę godzin jeśli będzie palić to wina akumulatora ewentualnie alternatora.
Niestety akumulator sprawdziłem prąd ma.
Nawet go wymontowałem i sprawdziłem pobór na prostowniku i praktycznie zero poboru prądu ... napięcie tez ok.
Do tego kręci jak szalony. gdyby brakowało mocy to by nie kręcił.
Sprawdzę jeszcze baterie w kluczykach.
I diwne dzis rano odpalił za pierwszym razem.
baterie w kluczykach też nie mają nic do tego jeśli pozwala Ci zapalić problemem wydaje mi się że będzie sam rozrusznik który się już pewnie trochę zużył i nie ma odpowiedniej mocy, jest w nim wiele elementów które się poprostu zużywają.
Ja dostałem własnie telefon od mechaników z autosfery że alfa już DZIAŁA problemem był ponoć "kabel masowy na silniku" pewnie sam bym to ogarną ale niestety nie mam tutaj żadnych narzędzi i nie byłem w stanie nawet aku wyjąć ...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam. A to mój przypadek: chce jechać do pracy, wsiadam ,kluczyk, kontrolki ok, komunikat wciśnij pedał i Start,(procedura jak zawsze) naciskam... rozrusznik kręci i nie pali... żadnych komunikatów ,kontrolek.Po wielu próbach nic. Auto do garażu ładowanie akumulatora( może słaby prąd). Wieczorem podpięcie pod komputer, wynik 3 błędy: na przepustnicy (skasowany) na 2 i 3 wtrysku, Podejrzenie albo padł czujnik ciśnienia paliwa albo sterownik wtrysków ,komputer (opinia kumpla mechanika). Po wyelminowaniu czujników niespodzianka na komputerze (wgnieciona obudowa, partacko sklejona pokrywa), po otwarciu przez specjaliste okazało się że puściły jakieś sloty na płytce. Wymiana sterownika na nowy i wszystko kończy się hapy endem
a ja jestem uboższy o kila stówek.
![]()
Witam, ponawiam temat ponieważ u mnie jak wyżej... po szeregu zabiegów, tj. odliczanie klemy, podłączenie pod komputer, kabel masowy na silniku, przekaźnik trybi, alarm odblokowuje poprawnie a alfa smutna. Gdy naciskamy start, po 2 sec puszczam a w środku słychać kliknięcie za guzikiem (jakby w przód i w tył) na ekranie bez zmian, jest na zapłonie. Wszystkie zabiegi panów powyżej testowane daremnie.
Za wsparcie i pomysły chylę czoła
Zużyty akumulator, uszkodzone kable masowe bądź zasilania rozrusznika lub sam rozrusznik.
Rozważania możesz poczytać tutaj
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...dpalaniem.html
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ok podziekowal,
Podpialem kostke, błędów kompa brak, akumulator miał 17volt, lecz rozrusznik nawet nie słychać żeby przeskoczyl. Jest to automat 1.9 jtdm, niestety został 70km od domu, czy można odpalić bez konsekwencji na linkę lub probować kabel pod rozrusznik?