Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Temat: Sposób na lakier >>>>>>>>>>>>>>

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Cytat Napisał dudu$ Zobacz post
    Czyli 2 tygodnie po polerce + politura będzie już za późno?
    Nie będzie za późno, tylko trzeba dobrze przygotować powierzchnie czyli zdjąć to co na nią nałożyłeś, przemyć całośc kilka razy alkoholem izopropylowym i wtedy można nakładać. Pytanie tylko czy ta polerka to u lakiernika czy w zakładzie który zajmuje się korektą lakierów w jakimś car-spa ?

Dla tych którzy pytali gdzie można kupić to np: http://www.mrcleaner.pl/cquartz-kit-...0ml-p1476.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bllondas
    Mieszka w
    Nierada
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2007R 1.9 JTDM 16V 174KM Bez dpf i egr po programie

Domyślnie

czyli tez specyfik nie naklada sie po nalozeniu wosku i spolerowaniu go ale poprostu na czysty lakier ?

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Na bardzo czysty lakier, inaczej lipa, dlatego najlepiej nakładać go po korekcie lakieru, a ponieważ pasty polerskie mogą zawierać olejki lub wypełniacze trzeba to zmyć IPĄ.

PS
    ALe tak samo jest z woskiem, jak nałożysz na powierzchnie nieprzygotowaną to wosk spłynie "z pierwszym deszczem". Tylko do wosków stosujemy cleanery dla cquartza nie.

Mieszka w
    Nierada
    Auto

Domyślnie

widzisz dobrze pogadac , ja nakladam wosk tak po prostu i po kilku dniach po nim sladu nie ma , taki cleaner tez kupic normalnie mozna na allegro ?

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

W tym samym sklepie co podałem do cquartz'a.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Bllondas Zobacz post
    widzisz dobrze pogadac , ja nakladam wosk tak po prostu i po kilku dniach po nim sladu nie ma , taki cleaner tez kupic normalnie mozna na allegro ?
    Widzisz - bo cały numer polega na tym, że tanie woski najczęściej krótko się trzymają. Poza tym najlepszy efekt wizualny daje polerowanie lakieru - i jest on stosunkowo długotrwały. Wosk jest czymś, co po całej procedurze polerowania dodaje może 10% efektu końcowego.
    Na dzień dzisiejszy najlepszy "pakiet" to polerka + CQuartz. Jest to droga usługa, ale naprawdę ludziom opadają szczęki, jak widzą swoje auta po korekcie.

I jeszcze jedno - 90% lakierników nie potrafi odpowiednio przygotować powierzchni pod CQuartza. Tak samo jak znakomita większość ludzi tego pokroju ma problem z dokładnym wypolerowaniem samochodu. Wynika to z tego, że można uzyskać szybki efekt blasku auta robiąc szybką polerkę pastą mocno ścierną + mleczko polerskie nałożone szmatką na to wszystko. Pierwsze 2-3 mycia - auto jeszcze jakoś wygląda. Potem oczom ukazują się piękne koliste rysy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Albo hologramy, po szybkich przejazdach mocno ścierną pastą, na wysokich obrotach. U lakiernika usługa trwa nie dłużej niż popołudnie, a tak się nie da...

Mieszka w
    Nierada
    Auto

Domyślnie

czyli najlepiej kupic dobre specyfiki np z tego sklepu : http://www.samochodowekosmetyki.pl/p...e-lakieru.html , jesli mozecie wypiszcie liste rzeczy z tego sklepu jaka nalezy zakupic aby szczeny opadly innym po skonczeniu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Tomek a masz może taki sklep bądź hurtownie w krakowie gdzie można się zaopatrzyć w podobne środki i sprzedawca przy okazji będzie wiedział co sprzedaje.....i będzie potrafił też dobrze doradzić.....

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał aro_1977 Zobacz post
    Nie będzie za późno, tylko trzeba dobrze przygotować powierzchnie czyli zdjąć to co na nią nałożyłeś, przemyć całośc kilka razy alkoholem izopropylowym i wtedy można nakładać. Pytanie tylko czy ta polerka to u lakiernika czy w zakładzie który zajmuje się korektą lakierów w jakimś car-spa ?
    Polerka robiona samodzielnie, przy użyciu środków 3m. Ale będzie poprawiane bo póki co chodziło mi tylko o usunięcie rys prawdopodobnie z myjni i użyłem tylko mleczka 80349. Głębsze zostały ale mam już wszystkie środki żeby zrobić polerke 3 etapową. Oczywiście wszystko firmy 3m tylko potrzebuje więcej czasu. Po takim zabiegu mogę bezpośrednio nałożyć CQuartz? Czy trzeba to wszystko przemyć alkoholem izopropylowym tak jak napisałeś?

Cytat Napisał Maikel Zobacz post
    Tomek a masz może taki sklep bądź hurtownie w krakowie gdzie można się zaopatrzyć w podobne środki i sprzedawca przy okazji będzie wiedział co sprzedaje.....i będzie potrafił też dobrze doradzić.....
    http://www.klakiernik.pl/index.html
    Zaglądnij tutaj, może znajdziesz coś dla siebie. Taniej w Krakowie nigdzie nie znalazłem tego co ja potrzebowałem.