gaz zawsze 10,5 litra+średnie z kompa mam zawsze powyżej 8 do 9 na spokojnie spala ponad 10 na ostro około 12 fakt instalacja ma przejechane 150tysia na ori gratach i po malu czas na modernizację
![]()
gaz zawsze 10,5 litra+średnie z kompa mam zawsze powyżej 8 do 9 na spokojnie spala ponad 10 na ostro około 12 fakt instalacja ma przejechane 150tysia na ori gratach i po malu czas na modernizację
![]()
Kolejna alfa kolejne problemy
Mi spalanie realne i komputerowe spadło po czyszczeniu przepływomierza i jego wkładu![]()
U mnie na trasie alfa bierze 7,8l do 8,2l miasto i cykl mieszany jak by nie liczył 10l.
Instalacje mam nową mam około 10.000 na niej zrobione.
P.S. Oczywiście chodzi o LPG
U mnie ostatnio zrobiłem traskę 840 km 50/50 trasa jakieś miasteczka - jechałem na wschód Polski. Średni spalanie według komputera to 5,6 l (auto zapakowane 2 osoby + 2 rowery na bagażniku na klapie), realnie według moich obliczeń komputer się nie pomylił.
A przy okazji zapytam, jakie są Wasze doświadczenia z porównaniem spalania komputerowego do realnego? Ja sprawdzam regularnie od jakiś 2 miesięcy, czyli z 6 razy już sprawdziłem i za każdym razem wynik z dystrybutora był identyczny z tym z komputera.
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
U mnie - przekłamuje (około 0.5-1 litr w porównaniu do obliczeń przy dystrybutorze).
Przy spalaniu 6L/100km powinieneś zrobić 1000km na baku. U mnie rekord to 900... czyli 6.7, a komputer pokazuje średnie 5.2-6.5.
Ale dużo jeżdżę po mieście. Często zostawiam zapalony samochód (w zimie), żeby się rozgrzał. Cały rok jeżdżę na klimatyzacji (w pozycji auto). Świateł również nie gaszę. No i za bardzo nie lubię się włóczyć po drodze... nie to, żebym od razu szalał, bo staram się przepisowo.
Ostatnio edytowane przez mateuszszar ; 02-10-2013 o 09:36
U mnie się zgadza.
u mnie w 159 po wyczyszczeniu wtryskiwaczy komp pokrywa sie ze spalaniem rzeczywistym. W 147 do spalania beny na kompie trzeba dołożyc 2 l gazu...