Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Temat: Klocki hamulcowe do Gtv

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quarter
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv 3.0 V6 24V '97, Audi TT 1.8TQ 225 '99, Subaru Outback SBD 2.0 '14

Domyślnie

Cytat Napisał piorek Zobacz post
    Troche off-topic ale ciekawi mnie ta wypowiedz - jesli ktoś sam naprawia swoje auta to widzisz w tym jakąś "ujmę"?
    Absolutnie nie - na ile mamy z synem czas i umiejętności to z radością grzebiemy w naszych furach. Kolega mac!ek uznał natomiast coś odwrotneg - że ujmę przynosi mi to, iż sam nie zmieniam tarcz i klocków tylko tematem zajmuje się mechanik. A ja nie uważam, że korzystanie z usług Pablogarage czy jakiegokolwiek innego mechanika komukolwiek przynosi ujmę. Jedni mają czas, warunki i umiejętności, aby wszystko robić samemu, a inni nie. Są też tacy, którzy wolą pojeździć, zamiast grzebać godzinami bez efektu, aby potem zebrać rozkręcone części na lawetę i wieźć do mechanika - bo tak by to u mnie wyglądało gdybym np. sam chciał wymienić rozrząd

Nie ma co kruszyć kopii - my tu gadu-gadu a klocki jak piszczały tak piszczą.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Zaraza jakaś czy co ,bo u mnie nadal piszczałczy równo .W przyszłym tygodniu biorę się za linki ręcznego bo są w fatalnym stanie ,już leżą i czekają...chyba mam to samo co ty Tytus czyli lewe koło mi trzyma , ostatnio było dość gorące po krótkiej przejażdżce w porównaniu z przeciwległym .Potwierdza to wizyta na stacji kontroli gdzie wartości siły hamowania są dużo odbiegające od tego co powinno być z tyłu ,więc wymiana linek plus przeczyszczenie ,sprawdzenie tylnych zacisków przy wymianie klocków nic nie było robione ,no i myślę wymiana płynu hamulcowego przy okazji.
    Jakieś sugestie co do płynu macie? czy lać to co fabryka zaleca?.

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Z mojej strony sugestii brak, jeszcze tego nie przerabiałem ;)

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Jeżdżę na tych pagidach, piszczą. Byłem już u mechanika, kazał mi dać im jeszcze szansę, pojeździć, mam wrażenie, że piszczą coraz mniej O.o jeżdżę więc z nadzieją. Na pewno mogę je polecić ze względu na skuteczność hamowania ;)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ArekWAWA
    Auto
    Gtv 2.0 V6 TB

Domyślnie

Dwa tygodnie temu skończyły mi się klocki przód ATE, nie piszczały, hamowały raczej średnio. Zmieniłem na TRW modelu nie pamiętam ale w intercarsie nominalnie kosztowały około 200zł po rabacie kupiłem za 107zł, hamują lepiej niż ATE, pylą zdecydowanie mniej, nie piszczą jak na razie wcale, dodam tylko że tarcze są nieznanej mi firmy ale są wentylowane, nacinane i nawiercane . Moim zdaniem zestaw spisuje się bardzo dobrze.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

ArekWAWA, patrząc po EPER w 2.0 TB są chyba takie same tarcze jak w m.in. 156 i innych modelach Alfy. Jest z czego wybierać
    Niestety w 2.0 TS oferta jest dość mocno okrojona ze względu na inną wysokość (odsadzenie) tarcz, a w 3.0 również ze względu na średnicę.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Czytałem, że robią klocki do Porsche, to chyba niezła reklama
    Czysty marketing Kolego. Nie oznacza to nic poza tym, że robią RÓWNIEŻ do Porsche. W firmie, w której pracuję robimy amorki np. do Ferrari (wszystkie modele), Audi R8, Land Rover (i inne aktywne), z pasywnych m.in. Ferrari, Land Rover, Range Rover, Audi, BMW, ale też do PSA czy chińskich aut. Myślisz, że (oprócz nazwy producenta na etykiecie) te amorki mają coś wspólnego..? Mogą być nawet na tej samej linii produkcyjnej składane, to niczego nie dowodzi

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Polska tarcza Rotinger (pod małe Brembo) + klocek mintex. Cisza.....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Szczęściaż ..moje Texstary chwilę jak są zimne jest cisza ,jak tylko się nagrzeją ludzie myślą ,że pociąg nadjeżdża z tym ,że nie wiem jaką mam tarcz z przodu .Jest gorzej niż było na TRW więc wylecą niebawem i chyba trzeba będzie kupić coś droższego?..