No bez podpięcia pod kompa i odczytania błędów to pozostaje wróżenie z fusów.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
No bez podpięcia pod kompa i odczytania błędów to pozostaje wróżenie z fusów.
NIe wiem co to się staneło bo tak nagle. Dzisiaj smigala caly dzien i nagle lipa.
Panowie ostatni raz robie offtop tego tematu za co przepraszam, ale mam pytanie dosłownie na gwałt bo musze używac samochodu i po wczorajszym indcydencie go nei ruszałem a dzisiaj normalnie odpala nic sie nie swieci tylko za kazdym odpaleniem pokazuje inny poziom oleju, tu jedna kreske, dwie, full ,cztery itp. Przed awarią ciagle było cos tam oil level failure cały czas.
Czujnik poziomu oleju będzie raczej do wymiany.
A powiesz mi moze co z tamtą sytuacją ktora miala miejsce wczoraj a dzis juz nie? TO byl jakis blad chwilowy? Cos nie czytalo kluczyka? Tylko dlaczego to asr tez bylo "failure"..?
Aku sprawny i naładowany?
Najpierw można go wyczyścić, pomaga
- - - Updated - - -
Może tymi kombinacjami z Bose rozładowałeś sobie aku. Przy kiepskim aku wywala takie błędy.
- - - Updated - - -
Ewentualnie ktoś miał aktywną dodatkową nagrzewnicę i ona dawała tak wysoką temperaturę (w późniejszym okresie ją w fabryce odłączano ze względu na pożary nią spowodowane - nieumiejętne używanie i za duża moc).
Panowie tak, dwa dni temu aku padło samo z siebie, wiec jesli by tak zebrac to do kupy to od czego zaczać z tymi bledami ?
Jeżeli to wina aku to w zasadzie nie ma się co przejmować błędami. Ecu wykrywa niską wartość napięcia i krótko mówiąc wyłącza niektóre podsystemy. Należało by sprawdzić jaki prąd jest pobierany w czasie spoczynku może coś rozladowuje akumulator.
Teraz właśnie chcialem przeparkowac auto i znow to samo, dopiero po paru próbach przestawiłem go na parking bo nie moglem go odpalic bo blad asr i immo. A aku ładowalem i mial 100 % jeszcze wczoraj i jutro go sprawdze jakie ma napiecie.