Na szkoleniach organizowanych przez hurtownie, producentów czy dystrybutorów dla warsztatów podają czasami różne ciekawostki czy jakieś nowinki. Jakiś czas temu na szkoleniu organizowanym przez jednego dystrybutora części do zawieszeń pokazywali tabelę wyników testów wahaczy robionych przez niemiecką firmę.
Do tych co kupowali wahacze w fiatautoparts. Czy trzeba montować wahacze w ASO żeby mieć gwarancje ? Dosyć pokrętnie google tłumacz przetłumaczył im informacje jaka zamieścili na stronie. .
Muszę wymienić przedni prawy górny i chyba u nich kupię. Cena po rabacie 458 zł. Jeszcze się nie orientowałem ile ewentualnie ASO weźmie za montaż.
Próbowaliśmy smarować jedną z tulei, która trzeszczy ale to nic nie dało i dalej trzeszczy.
ASO w Bydgoszczy rzuciło mi cenę 280 zł za wymianę... :/ We wcześniejszych postach przewinęła się kwota 110 zł.
No ciekawi mnie jak Litwini podejdą do ewentualnej reklamacji.
W regulaminie gwarancji nie ma ani słowa, że montaż musi koniecznie odbyć się w ASO. Wymagają jedynie faktury za montaż z wpisanym numerem VIN samochodu oraz aktualnym przebiegiem. Ale jeśli montaż był samodzielny to pewnie będzie problem z reklamacją.
Jako autoryzowana stacja obsługi na ich liście widnieje tylko:• If a spare part was assembled in an authorized FIAT anD ALFA ROMEO service, one must provide a spare part purchase document (an invoice received upon purchase);
• If a spare part was not assembled in an authorized workshop, one must provide a spare part purchase document (an invoice received upon purchase). For evaluation of legitimacy of a claim you will be asked to provide a document confirming the assembly of a spare part (workshop invoice), which must state a date of assembly, vehicle body number and mileage. If you are unable to provide this document, please come to one of our authorized garages for a check-up.
Tak w ogóle to reklamował ktoś u nich już coś?
Rīga SIA AUTOBRAVA, G.Astras iela 5 phone no. +371 671 462 58
Ostatnio edytowane przez magil ; 21-09-2014 o 20:35
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
110 brzmi w miarę jeszcze rozsądnie bo to około godzinki pracy. Ciekawe czy ta cena 280 rzucona przez ASO obejmowała ustawienie zbieżności. Może i tak ale to i tak sporo.
Zbieżność ekstra 115 złociszy.
Na ogólnym odgrzałem temat z doświadczeniami z fiatautoparts
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...tos_zna-3.html
Dodano po 25 minutes:
magil jak logujesz na ich stronę z Polski to link do ASO to główna strona Fiata w Polsce
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 21-09-2014 o 21:19 Powód: Dodano
Ja wymieniałem w ASO(Kraków) dwa górne wahacze cena z ustawieniem zbieżności 310zł
Zakładając optymistycznie, że wymiana stówkę za sztukę oraz stówkę za zbieżność, to też bym się zdecydował.
Jednak to co mi zaproponowali jest przesadą :/