W takim razie ciekawe jak te wahacze trafiają na Litwe.... z Polski
Dodano po 6 minutes:
Włosi produkują, Polacy ściągają i sprzedają Litwinom a Litwini sprzedają polskim kierowcom.....kurcze czy w polskim ASO nie mogły by one kosztować normalnie.
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 25-09-2014 o 18:01 Powód: Dodano
Produkują we Włoszech i tam dają etykietkę FAP lub produkują we Włoszech wysyłają do Polski w zbiorczych opakowaniach, następnie FAP pakuje pojedynczo, zaciska swoją etykietkę i wysyła po Litwy.
..również u naszych zachodnich sąsiadów cena wahaczy dolnych i górnych jest niższa niż u nas![]()
Żelastwo ricambi, sworzeń TRWCzyli taki wahacz pół na pół
![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Zły temat, sorki![]()
Ostatnio edytowane przez Randall ; 26-09-2014 o 15:03
Wracajac do mojej sprawy- odebralem to pismo z hurtowni, w ktorym napisali, ze oni nie stwierdzaja wady materialowej i odsylaja wahacz do Lemfordera... ostatnio nawet prosili o skan dowodu rejestracyjnego... wiec cos sie dzieje i mam nadzieje, ze dostane dobry wahacz (albo kase)
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ja już jednego Lemfordera oddałem i dostałem zwrot kasy. Teraz niestety będę musiał oddać drugiego.
Najtrudniej w moim przypadku było, żeby sprzedawca w sklepie przyjął wahacz do reklamacji.
Mówię, że wahacz stukał, wymieniłem na inny i mam cisze. A ten, że to przecież Lemforder i mnóstwo pytań, kto wymieniał, kto stwierdził usterkę/wadę. Przy zadawaniu pytań cały czas ruszał sworzniem i mówił, że luzu niema.
Ostatecznie przyjął wahacz do reklamacji i mówi, że niewie co będzie bo wg niego wszystko z wahaczem w porządku.
Po ok. 10 dniach dzwoni, żebym przyjechał po kasę bo uznano wadę materiałową. Wtedy górny lewy wahacz wytrzymał mi ok.8tys.
Przecież sworzeń może mieć luz tylko pod określonym kątem i w wahaczu, który przejechał tylko kilka tys. km, może nie być możliwe sprawdzenie tego luzu ręką.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10