Na przyszłą zimę trzeba się będzie bardziej przygotować, dobre smary, przegląd siłowniczków i zamków;]
Na przyszłą zimę trzeba się będzie bardziej przygotować, dobre smary, przegląd siłowniczków i zamków;]
To raczej związane bardziej z latem i wysoką temperaturą, niż zimą, ale...
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego w większości znanych mi Gtv, trójkątna część przy lusterku zazwyczaj ma parchy jak na zdjęciu, a ten sam element przy lusterku kierowcy już nie?
Taka pierdoła, a zawsze mnie zastanawia
[zdjęcie kradzione z internetu]
mam to samo hahaha identycznie mi puchnie, może ta strona od drzwi jest słabo zabezpieczona i zalegająca tam woda robi problem.
Niech zalega, niech jest słabo zabezpieczona... Ale dlaczego tylko z prawej strony?
Ja mam po obu stronach... Fabrycznie spierniczone? przy tak pięknym samochodzie aż mi żal na to patrzeć;/
Odpowiedź jest prosta. Bo ten element jest wykonany ze stopu aluminium (luźnego) w którym są tzw wilki czyli pęcherzyki powietrza. W fiatach bravo 1 generacji dzieje się identycznie. Alu się utlenia (ten biały pył to nic innego niż tlenek alu.) Ot to wszystko
W 156 teżżżżż, przynajmniej przed FL. Miałem i malowałem. Słabo to Włosi wymyślili.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Nie wiem o czym mówicie, nawet milimetrowego purchla nie mam, chociaż raz mam coś w lepszym stanie od innych![]()
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
Bo jakby to był plastik albo normalny metal to nie było by sprawy... Ale nie to musi być alu, więc jak to zjade i polakieruje jak trzeba to ile mi to wytrzyma? zapewne nie długoXD