Decyzja podjęta Penrite enviro+ już zamówiony!!, Ja zmieniam olej co 12 miesięcy i wychodzi to w marcu co rok, max przebieg 10-14tys. Dzieki
Decyzja podjęta Penrite enviro+ już zamówiony!!, Ja zmieniam olej co 12 miesięcy i wychodzi to w marcu co rok, max przebieg 10-14tys. Dzieki
Zamówiłeś z dodatkiem Archoil? Gdzie kupiłeś i za ile?
Dodano po 2 minutes:
https://www.youtube.com/watch?v=heODyBazxgE
Jak szukasz dziury w całym to możesz dolać tego ar 2300.
http://www.petrostar.pl/chemia/dodat...ia,p1885625972
co prawda cena 2X wieksza niż klasyczna płukanka ale akurat selenia to dobra baza dla tego wynalazku
Dodano po 2 minutes:
Ze tak powiem ambiwalentne. Bo spalanie większe ale tez i osiągiCos za cos. Ogolnie jak ktoś smiga po czerwonym polu to rzeczywiście produkt polecam
![]()
Ostatnio edytowane przez pieta ; 16-03-2015 o 13:52 Powód: Dodano
Ale to większe spalanie, z tego co napisałeś, wynika z niedoskonałego słuchu kierowniczki tudzież braku prędkościomierza. Dla mnie niemiarodajne
Z kolei wyciszenie silnika to może być atut. Do tego dochodzi fakt, że to 100% syntetyk. No ale nie byłem świadomy, że do JTS-a akurat nie zaleca się full sapsów
Tak.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
JTSy to takie niszowe konstrukcje. Problem polega na tym że wtrysk bezpośredni mocno degraduje olej co w połaczeniu z interwałami po 30k od wymiany do wymiany powoduje mocne petrurbacje. Ogładalem kilka jtsow sciaganych (krajowe akurat nie miały interesującego wyposazenia) i ogolnie dla mnie abstrakcja ze w aucie które ma 100k przebiegu olej był zmieniany 3 razy (!!!). Pisałem o tym kiedyś zresztą i nie będę się powtarzał.
100 % full saps na pełnym syntetyku pewnie też by jakoś działał, tyle że pod warunkiem że nie jest to wynalazek w stylu 5w40 for GM czy jakiś inny shell 5w40 czy lotos. Tyle ze nie widziałem jeszcze auta zalanego markowym 100% syntetycznym olejem natomiast słabymi owszem. A interwał 30k oczywiście zachowany
Ze względu na elektrozawory które akurat w 159 są mocno awaryjne ja bym został przy co najmniej mid sapsie, zresztą jak producent rekomenduje zalecając selenie star 5w40.
Ale jak już napisałem to moja teoria![]()