W najbliższym czasie muszę zrobić coś z przednim zawieszeniem w mojej 156. Jak rozumiem poliuretan rozwiązuje problem tulei, ale co ze sworzniami bo one też mogą mieć luzy wiec czy jest sens montować PU jeśli w wahaczu dalej zostaje awaryjna część?
W najbliższym czasie muszę zrobić coś z przednim zawieszeniem w mojej 156. Jak rozumiem poliuretan rozwiązuje problem tulei, ale co ze sworzniami bo one też mogą mieć luzy wiec czy jest sens montować PU jeśli w wahaczu dalej zostaje awaryjna część?
Polecacie może jakiś konkretny zakład na terenie Wrocławia?
nie da się w bezpieczny sposób wymienić sworzni w tych wahaczach.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
rada dla tych co będą robić tuleje na stabilizatorze... jak macie wytarty stabilizator w miejscu tulejki do gołego metalu nie zakładajcie tulejek i nie montujcie... wyciągnijcie stabilizator dajcie do lakierowania proszkowego i wtedy montujcie... ja nie dałem i po 2 mies. zaczął mi skrzypieć teraz raz skrzypi raz nie... a co do wymiaru to miałem 23,5mm jakoś jak mierzyłem wtedy... kupiłem inny miał też jakoś 23,5mm dałem do piaskowania i lakierowania proszkowego ma 24.2 mm wygląda jak nowy i czeka na montaż
kolega na studiach podpowiedział mi że to może być prze to że cały czas koroduje i przez to skrzypi...
Pojawiły się tulejki tylnej zwrotnicy
http://www.strongflex.eu/pl/alfa-rom...zwrotnicy.html
Jak wygląda trwałość sworznia górnego wahacza, po wymianie tulei na poliuretanowe?