Tak.
Tak.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Dzięki czyli u mnie jest ok![]()
jak pracuje prawidłowo i czujniki od poziomowania są ok to kontrolka lamp ta po prawej stronie gaśnie ci razem ze wszystkimi ,jak nie to kontrolka pali się dłużej możesz też też słyszeć takie "warczenie"
w czasie poziomowania , to będzie znaczyło wydatki na czujniki poziomowania
Chyba Ci sie coś pomyliło.
U mnie kontrolka świeci się jakiś czas po odpaleniu samochodu. Pewnie przez przepaloną żarówkę w trzecim stopie. Poziomowanie chodzi bez zarzutu. Słychać wlasnie warczenie/buczeni. Od 3 lat tak mam i nic się nie chce popsuć.
Dla hejterow. Tak od 3 lat nie wymieniłem żaróweczki![]()
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 29-04-2016 o 11:27
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
A u mnie też się kontrolka przepalonej żarówki raz świeci dłużej po odpaleniu, raz krócej, żadna pozycyjna , stop, tablicy itd. nie przepalone, poziomowanie działa idealnie. Ki czort nie wiem ? Od coś około 5ciu lat tak jest .
Najczęściej są to problemy z układem poziomowania ksenonów, a jest to nagminnym problemem w po FL. To że słyszycie i widzicie wstępne pozycjonowanie lamp, to nie znaczy że ono działa
. A wiem co pisze
![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
A mi się nie świeci dłużej nawet jak wszystkie wyciągnędopiero jak nacisnę CHECK to po zgaszeniu wszystkich długo świeci kontrolka świateł co oznacza do wymiany którąś.
Danus wierz mi, że na pewno bym zauważył gdyby coś było nie tak. W czasie jazdy nikt nie mruga, wiec jestem spokojny. Chyba, że to zwiastun nadciągającej awarii
Czego można sie spodziewać? Awari silniczka, czujnika czy przetwornicy?
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 29-04-2016 o 12:14
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Raczej czujnika/centralki. Przetwornic to chyba nie jest w stanie monitorować.
Też mi się świeci kontrolka i pewnie jak pisze danus to coś z poziomowaniem. Wstepnie sie swiatła ustawiają, dlatego nikogo sie nie oslepia ale ksenon zapewne nie reagule "w locie" na zmiany odciazenia itp. Trzeba podlaczyc sie do xenonow i zobaczyc, czy sa bledy. Ale szczerze to skoro mam oswietlona droge i nikogo nie oslepiam to jakos nie szukam sobie problemów.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka