Proszę o pomoc niech ktoś coś doradzi!
Proszę o pomoc niech ktoś coś doradzi!
Zacznij od wyczyszcenia sondy. Wyjmij ja i najpierw przedmuchaj ja spręzarką, delikatnie wyczyść szczotką drucianą apotem wypal ją palnikiem gazowym. Pozniej podepnij sie pod komputer.
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem , może moja sytuacja pomoże. U mnie okazało się, że problemem była uszczelka pod simeringiem wału korbowego (?) przez którą uciekał olej i "brudził" sondę lambda. To była przyczyna problemów z silnikiem.
Widzę Dariusz156, że nie dostrzegłeś ironii w moim poście dotyczącym tej arcy ciekawej teorii wyjaśniającej przyczynę zabrudzenia sondy. Ciekaw jestem skąd się biorą tego rodzaju głupoty?
Ludzie czepiacie sie człowieka o jakieś szczegóły gdzie widać, że nie jest fachowcem.
Nie ważne co autor miał na myśli ale grunt, że cos tam pomogło na jego dolegliwości
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
No racja nie jestem mechanikiem, a samochód naprawiałem w serwisie dokładnie już nie pamiętam na czym polegała usterka, ale mniej więcej chodziło o to że była nieszczelność, przez którą uciekał olej i brudził sondę. Chyba jakoś tak nie pamiętam dokładnie już, grunt, że usterkę wyeliminowano , auto odzyskało moc, spadło spalanie, nie szarpie , po prostu pracuje tak jak powinno![]()