Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Temat: Alfa Romeo 159 2,4 JTD czy 1,9 JTD + soft

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Belmondo Zobacz post
    Na razie śmigam Fordem Explorerem 4,0 V6 210 KM (piękny pomruk), a zakup Alfy odłożyłem na wiosnę - chyba że trafi się jakaś okazja. Autko chcę kupić w Niemczech a na razie cena euro zabija! Ale AR będzie na 100%, kwestia czy na razie GT czy już 159. Bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji, a później właśnie 159 TI 2,4 210KM z pełnym wypasem. Boję się tylko tej przesiadki z V6 na klekota JTD.
    No to sobie na takie Ti przygotuj 80 tysięcy złotych.

---------- Post added at 06:05 ---------- Previous post was at 06:03 ----------

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Pojazd jest po generalnym remoncie nadwozia ) No - szczery sprzedający.

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Ceny mocno spadły w ostatnim czasie.
    Dziwne, bo Euro akurat zachowuje się dokładnie odwrotnie. Poza tym widzę taką specyficzną zależność, że im bardziej wypasiona wersja 159, tym ma mniejszy przebieg w ogłoszeniach. Najwyraźniej jak ktoś kupił sobie furę za 150 tysięcy w salonie, to potem boi się nią jeździć.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post

Pojazd jest po generalnym remoncie nadwozia ) No - szczery sprzedający.

Dziwne, bo Euro akurat zachowuje się dokładnie odwrotnie. Poza tym widzę taką specyficzną zależność, że im bardziej wypasiona wersja 159, tym ma mniejszy przebieg w ogłoszeniach. Najwyraźniej jak ktoś kupił sobie furę za 150 tysięcy w salonie, to potem boi się nią jeździć.
    Też się dziwię Ale i tak bym obejrzał taki samochód, gdybym miał blisko. A nóż mechanicznie będzie dobrze?

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

czerwona jest ladna bo to unikalny kolor, ale to moze byc niezla mina wydatkowa potem...cena dosc niska jak na 2.4 w dobrym stanie i przebieg tez niski jak na 6 letniego diesla.za to przyznam ze kolor piekny i felgi b ladne... Generalny remont nadwozia czyli co auto ma przeszczepiona bude, czy skladana z czesci ?czy cala lakierowana na ten kolor ?Ciekawe co znaczy kryterium bezwypadkowosci dla sprzedajacego, bo widze ze moze miec dosc luzne pojecie w temacie po opisie aukcji Zeby nie bylo ze sie czepiam... Kwestia gruntownego sprawdzenia i doinwestowania tylko nie wiem czy sie oplaca, opis b lakoniczny i marketingowy bullshit.Zalezy od kasy, ja pewnie tez bym ja obejrzal gdyby mial kupowac (majac zarezerwowane w skarpecie kilka tys na doprowadzenie jej do ladu po porzednim posiadaczu). Nic nie ujmujac naszym pieknym Paniom alfistkom, jak ktos specjalnie zaznacza, ze kobieta drugi wlasicciel to nie wiem co mam o tym myslec Czy jest roznica jak jezdzi kobieta, czy mezczyzna zeby to podkreslac ? Znam kobiete ktora autem sprotowym spadla z wiaduktu i znam facetow kierowcow kapelusznikow jakich malo Druga wersja to raczej normalna cena, mimo ze to aukcja z licytacja, nie ma wzmianki o bezywpadkowosci.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 15-12-2011 o 10:39

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

szewi a jak wyglada roznica w spalaniu u Ciebie w obu autach? Jezdzisz pewnie po tych samych trasach co poprzednim, wiec bedzie dobre porownanie.
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Nie lubie podawac tych wartosci bo zawsze znajda sie glosy ze jest mniej lub wiecej, a spalanie zalezy od tylu czynnikow, ze nie znajdzie sie dwoch aut eksploatowanych w tych samych warunkach.
    Bardzo ogolnie mowiac mysle ze trzeba liczyc 1-2 litra wiecej na 100 vs 1.9. Dodatkowy cylinder i wieksza moc robia swoje.
    w 2.4 mam 19" lato / 17 zima w 1.9 mialem 18 / 16, wiec ciezko odniesc 1:1

Spalanie śr bardzo przyblizone:

159 2.4 210kucy miasto 9-12 trasa 7-10 (mozna zejsc nizej jak sie jezdzi kapelusniczo, tylko wtedy po co kupowac mocniejszy silnik)
    159 1.9 ~190k miasto 8-10 trasa 6-8.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 15-12-2011 o 16:39

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Przebiegi to pewnie w milach morskich....

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

hm ? chodzilo o konie a nie kilometry
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 15-12-2011 o 16:42

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9JTDm 150KM

Domyślnie

Nic nie ujmujac naszym pieknym Paniom alfistkom, jak ktos specjalnie zaznacza, ze kobieta drugi wlasicciel to nie wiem co mam o tym myslec
    W 90% przypadków oznacza to "mam 22 lata i nie mam zniżek więc mama jest współwłaścicielem"
    Ja też nie chcę nic ujmować pięknym Paniom alfistkom, zwłaszcza że kilka z nich na tym forum bardzo mnie zaskoczyło. Ale na przykładzie mojej konkubiny mogę powiedzieć że jak kobieta jest 100% właścicielem to: "samochód jeździ tak długo aż się sam nie popsuje. Wymiana oleju, filtrów, rozrządu? Ja nie wiem o czym do mnie mówisz, ja się na tym nie znam. Coś się stało że płyn do spryskiwaczy nie chce lecieć, mógłbyś tam zajrzeć. Myślałam że się skończył, kupiłam na stacji i próbowałam dolać ale okazało się że jest pełno. Gdzie wlewałam? No w taki lejek na środku. To jest chłodnica? aha. No co się na mnie wściekasz, skąd ja mam wiedzieć"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

hahahaha dobre justyn ale nie kazda kobieta jest taka.Nie mozna wszystkich tak szufladkowac.Nie kazdy ksiadz jest pedofilem itd

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lubuskie
    Auto
    AR 159 SW 2.4 210KM + bonus by CINSOFT

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Ja bym na twoim miejscu wybrał 159, bo to nowsza konstrukcja, lepsze zawieszenie itp. GT jest piekna ale jej plyta i zawiecha bazuje na starszych modelach gdzie niektore elementy szybko sie psuly na naszych drogach (np wahacze). W 159 jest troche nowszej mysli technicznej.
    No właśnie ta nowsza myśl techniczna jest za 159, ale GT jest tańsze w zakupie i to nadal coupe jak Cougar. Może GT jest bardziej awaryjne, ale może na początek przygody z AR pośmigam GT 1-1,5 roku i przesiądę się potem na 159 2,4 210 KM, bo teraz musiałbym iść na kompromis i kupować 1,9 bo na zadbane 2,4 210 nie ma jeszcze kasy.. Ehh.. ciężki orzech do zgryzienia