Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Temat: 156 2.4 20v czy Mondeo St 220?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał coxu Zobacz post
    Jak ten znajomy ma na imię Michał, to wiem jak jeździ bo to prawie rodzina
    Ja zasuwa tam gdzie wiem, że mogę - szkoda mi auta po prostu.
    Nie wiem jakie miałeś zawieszenie w Mondziaku.
    U mnie siedzą B8 i na 17" po fest dziurach nie jest za przyjemnie.
    Może faktycznie 156 jest delikatna i mniej pancerna niż Mondeo, ale moim zdaniem Mondeo nigdy nie będzie miało tego czegoś co ma Alfa, a szczególnie GTA SW - tego wyglądu

Ale założyciel tematu chyba w ogóle nie bierze pod uwagę GTA to chyba nie ma co ciągnąć tego off'a dalej.

Widzisz coxu kupiłeś można powiedzieć poszanowane auto od mojego kolegi, w zawieszeniu było w niej robione, górne wahacze ale nie było na nich oszczędzane, poszły TRW to i się trzymają, i to nie TRW z alledrogo nie wiadomego pochodzenia tylko ori z pewnego źródła a to ważne. Co do B8 uwierz mi że na nich mniej poniewiera ta GTA niż na serii amorze, nie ma dobija co się serii zdarza. I dokładnie widać, jak dbane to nie jest to studnia bez dna.

BTW jak tam Ferodo DS? zostało coś z nich jeszcze? Kurna ale to auto hamowało po tym jak dostała pełny komplet DSów na obie osie ;]

Sorki za OT
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    A w ogóle jechałeś kiedykolwiek tym modelem?
    Jechałem ST i 156V6. GTA nie. Nie zrobiłem ogromnych przebiegów ale nie uważam żeby pomiędzy tymi autami była taka różnica jak piszesz. Przesada. Moim zdaniem alfa przegrywa z mondkiem tylko i wyłącznie pod względem pojemności i funkcjonalności. Aha i pod względem wyposażenia. Ford nie miał wtedy klasy E więc w mondka pakował wszystko od elektryki foteli po navi. To jest fajne. W 156 niestety nie bo od luksusu była 166.
    Więc jak dla mnie z wyraźnych różnic.
    mondek:
    + wyposażenie
    + pojemność i przestronność
    + koszty eksploatacji V6 (ze względu na łańcuch)

156:
    + wygląd
    + wygoda za kierownicą (w sensie fotele)
    + to coś co daje prowadzenie alfy

Więc widać że mondek jest bardziej racjonalny.
    A reszta uważam że na porównywalnym poziomie nie wdając się w setne sekund, kilka koni czy subiektywne odczucie prowadzenia.
    Tyle od mnie.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Może faktycznie 156 jest delikatna i mniej pancerna niż Mondeo, ale moim zdaniem Mondeo nigdy nie będzie miało tego czegoś co ma Alfa, a szczególnie GTA SW - tego wyglądu
    O i to jest dobre podsumowanie. No i Mondziaka dostaniesz za 15 tysięcy taniej, niż GTA. I to też jest nie bez znaczenia...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

kfz
    Gość

Domyślnie

moim zdaniem Mondeo nigdy nie będzie miało tego czegoś co ma Alfa, a szczególnie GTA SW - tego wyglądu
    O gustach sie nie dyskutuje. Dla mnie ST220, szczegolnie w kombi, wyglada rewelacyjnie.

Co kto lubi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Dzisiaj na Placu Solnym we Wro stało niebieskie ST220 w liftbacku.

Cicha woda...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    w zawieszeniu było w niej robione, górne wahacze ale nie było na nich oszczędzane, poszły TRW to i się trzymają, i to nie TRW z alledrogo nie wiadomego pochodzenia tylko ori z pewnego źródła a to ważne. Co do B8 uwierz mi że na nich mniej poniewiera ta GTA niż na serii amorze, nie ma dobija co się serii zdarza.

BTW jak tam Ferodo DS? zostało coś z nich jeszcze? Kurna ale to auto hamowało po tym jak dostała pełny komplet DSów na obie osie ;]
    Faktycznie coś mi świta, że Irek mówił coś o wahaczach. Anyway ja nic nie robiłem od kupna oprócz tych tulejek, ale one były już wybite jak mieliśmy jazdę "próbną".
    Teraz przy zakładaniu Q2, chciałem też wymieniać gumy na stabie, bo i tak sanki były ściągane. Ale okazało się, że nie ma co ich ruszać - zero luzu.

Co do hebli. To na przodzie DS2500 jeszcze jest, ale w tym roku planuje odwiedzić Poznań. To myślę, że tam dokończą żywota.
    Tył z DS Perf. ma się jeszcze bardzo dobrze.
    Ogólnie pomimo tarczy 305 na hamulec nie narzekam - może w przyszłości pokuszę się o przewody w stalowym oplocie.
    Planów na "big brake kit" nie mam.
    Przynajmniej zimowe 16" wchodzą bez problemu
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Ogólnie pomimo tarczy 305 na hamulec nie narzekam - może w przyszłości pokuszę się o przewody w stalowym oplocie.
    Planów na "big brake kit" nie mam.
    Przynajmniej zimowe 16" wchodzą bez problemu
    Właśnie wchodzą 16tki co jest dużym udogodnieniem na zime, kupiłem ostatnio żonie GT 3.2 i tam już siedzą na przodzie 330mm tarcze i większy zacisk Brembo niż u Ciebie i jak pomyślę o zakupie zimówek na przyszły rok to już mnie trzęsie ;]

Wracając do tematu Mondeo ST200 - całkiem przyjemne auto, znajomy miał prawie 6lat i nakręcił nim coś koło 180tys km i nie narzekał nigdy a z natury maruda więc można uznać że auto dobre.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts