Aj marek230482 Zawsze musisz mnie poprawiać![]()
Aj marek230482 Zawsze musisz mnie poprawiać![]()
To ja dalej pociągne ten zimny obiad.
U mnie kluczyk obraca sie tylko do 45stopni, żadne dociskanie nie działa, zalałem pare dni temu smarowidłem - zobaczymy. Ale wątpie![]()
Nie pamiętam ile się ma obrócić. Ale tak jak już wspomniałem jeżeli od lat nikt tego nie używał to po prostu kluczyk może nie być w stanie "przetrzeć starej ścieżki". Gdy wszystko jest sprawne to przekręcasz kluczyk który uruchamia siłownik. Wtedy kluczyk cofasz. A zakres otwierania mechanicznego zamka jest dużo dalej. Nigdy go nie wykorzystujesz, przez wiele lat albo nawet kilkanaście kluczyk w ogóle się w tamtym obszarze nie pojawia. Więc nic dziwnego że jak nagle po tak długim czasie chcesz tam przekręcić kluczyk to po prostu nie możesz. Jednym po dłuższych zmaganiach się udaje a innym się łamie kluczyka i tak nie otworzą.
Kluczyk ma się obrócić o 45 stopni.
Dawid Zielu i Marek230482 - fakt to już było i ameryki nie odkryłemMi chodzi o to, bo nie napisałem, że ma być słyszalny głośny "klik" ale nie taki jak normalnie się przekręca kluczyk i zamek puszcza. Ja jak otwierałem bagażnik to klapa była jakby zablokowana - ani w górę ani w dół. Dopiero po dłuższym czasie zabawy z klapą jak dwoma rękami docisnąłem z całej siły to coś "kliknęło" i puściło klape w dół..
- - - Updated - - -
Tak więc sorry już nie będę pisał czegoś co już jest..![]()
Troche sie ociepli to sprobuje to całe cholerstwo wykrecic i zanurzyć w płynie hamulcowym. Zawsze pomaga, nie ma takiego zamka który nie odpuścił wojny![]()
a elektrycznie się otwiera Ci bagażnik?? jeżeli nie, to trzeba by sprawdzić cięgno czy prawidłowo działa.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 19-01-2013 o 16:12 Powód: interpunkcja
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Otwiera mi sie z guziora w schowku i z pilota. Wiec elektryczny punkt widzenia można pominąć.