To czy to bylo z vektry czy nie to malo istotne ,wazne ze ten wyswitlacz LQ5AW116 (czyli ten co my mamy w naszych ics ) mozna zastapic tym LQ5AW136 i z tego co sie doczytalem to on ma funkcje '' dotyku'' (lajza jestem ze nie zapisalem linkow)
To czy to bylo z vektry czy nie to malo istotne ,wazne ze ten wyswitlacz LQ5AW116 (czyli ten co my mamy w naszych ics ) mozna zastapic tym LQ5AW136 i z tego co sie doczytalem to on ma funkcje '' dotyku'' (lajza jestem ze nie zapisalem linkow)
Chwilę chwilę..... Skąd Ty to wziąłeś? Z tego ja tam wyczytałem to protoplasta jest vectra która ma zwykły wyświetlacz jak my 4,7" i ktoś skombinował nakładkę dotykową 4,7". Dołożył i postawił kompa. Hiszpan ze 166 to obczaił i drapną od niego tą nakładkę dotykową i tez postawił kompa. To skąd Ty wytrzasnąłeś dotykowy ekran???? W vektrze masz zwykły 4,7" jak w 166. Czy to identycznie ten sam czy nie, to nie ma znaczenia. Zarówno jeden jak i drugi potrzebuje digitizera żeby zrobić to do czego zmierzamy.
Więc chyba Cię nie rozumiem albo Ty mnie..........
- - - Updated - - -
A tak w ogóle się zastanawiam jak na 4,7" o nie za dobrej rozdzielczości będzie widać i obsługiwać windowsa.... Czy gra jest warta świeczki?
No jak pisalem nie zapisalem linkow i teraz d..pa. Ja tylko teoretyzujew tym temacie(bo moja wiedza w tej materii nie jest za opszerna) bo bajer fajny, a i znalazlem cos takiego niewiem czy dobrze zrozumialem ale przy montazu nie ingeruje sie w elektronike-http://forum.4tuning.ro/556-dvd-tv-a...rface-kit.html
Nie ogarniam tego co piszesz
To co teraz podałeś to jakiś system do zamontowania który kosztuje pewnie fortunę. Mnie interesują rozwiązania nisko budżetowe.
Ja na chwile obecną jeżeli wymodzę konwerter, chcę podłączyć lapka pod ICSa i zobaczyć czy jakość obrazu jest sensowna do obsługi windowsa. Bo jeżeli nie to ta zabawa dla mnie traci sens. Ponieważ navi i dvd już mam otwierane z pulpitu. Jeżeli jednak będzie się to dało obsłużyć to albo znajdę digitizer albo pójdę w stronę toutch pada. Czegoś małego zgrabnego do zabudowy.
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 15-09-2012 o 21:42
Marek, odnośnie jakości obrazu to i tak pewnie zaadaptujemy jakiegoś linuxa albo nakładkę windowsową pod rozdzielczość taką jaką ma nasz wyświetlacz, więc powinno wyglądać wybornie. Pełno jest gotowców (kwestia wpisania w googla albo w youtube carpc software). A w sumie też żaden problem napisać własną nakładeczkę w jakimś prostackim SDK, że o zrobieniu tego we flashu albo nawet ordynarnym htmlu nie wspomnę.
To trzeba powoli zbierać fanty. I podkradać z domowego budżetu po trochę żeby nie wzbudzić podejrzeń żonydobrze by było skombinować ten digitizer. Jednak po wnikliwej analizie ICSa to niestety z matrycą nie zaszalejemy. Przyciski są prawie przy samym ekranie. Tak więc musi być digitizer 4,7" w formacie 4:3.
A ten by teoretycznie podszedł?
http://www.ebay.com/itm/4-7-4-8-inch...item3f1810a1c3
Co prawda to jest 113.5x69.5, ale z tego co Marku wymierzyłeś 113 powinno podejść, a nam jest potrzeba 95x71, może to 1.5mm mniej na wysokości nie zrobi różnicy?
MAX113x80mm z zewnątrz (gabaryt) i MIN 75x105 powierzchni roboczej, aktywnej (czyli gabaryt odpowiednio większy). A ten co znalazłeś to nawet gabaryt jest za mały na wysokość.
Wydaje mi się że jeżeli nie znajdzie się dokładnie 4,7" w formacie 4:3 to dupa zbita. Bo fizycznie albo jest za duży albo za mały. Różnica pomiędzy gabarytem a polem aktywnym jest niestety mała. Co powoduje że żaden z dotychczasowych nie będzie pasował.