Również u siebie sprawdziłem i mam 2 bezpieczniki na ścianie grodziowej jeden 30A drugi 50A, u mnie są 2 wolne niebieskie wtyczki i jedna szara reszta wpięta.
Hmm majster jaki motor?
pawel2910 a możesz sprawdzić przekaźnik czy jest 50A? Znajduje się on z prawej strony wentylatora nawiewu - od dołu widać gniazdo ale sam przekaźnik jest z góry czyli troszkę potrzeba gimnastyki aby go wyciągnąć
Wydaje mi się, że wersja przed FL ma właściwe bezpieczniki tj 30i50 .
Jak zlokalizuje to na pewno napisze
edit. nie mogę go zlokalizować od dołu trzeba go szukać ?
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 29-01-2013 o 18:02
Gmerałem dziś i się okazuje, że wszystko jest inaczej
Tzn wzorowałem się na instrukcji ze 147 oraz 156 przed FL bo do po FL eLearn oszukuje. Okazuje się, że jest jednak tak jak eLearn powiada.
Są 2 przekaźniki przy wentylatorze nawiewu - 30A i 50A - porównywałem kolory przewodów i się zgadza z tym w eLearn ale nie wartość przekaźników (w eLearn oba po 50A).
Raz tak raz siak :/
Jutro będę sprawdzał połączenie elektryczne i napięcie przed przekaźnikami , bo ogólnie brakuje mi wzbudzania przez przekaźniki i na wtyczkach nagrzewnicy jest 0V
Wymuszę też grzałki ręcznie dla sprawdzenia jak to szybko grzeje.
Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 31-01-2013 o 17:18
Chętnie bym też pogmerał ale akurat sesja na karku skutecznie mi to uniemożliwia![]()
czyli te przekazniki sa za schowkiem? Da sie je sprawdzic bez demontazu schowka?
Bo u mnie "grzalka" jest podlaczona, przy aku mam bezpiecznik 70A, a jakos tak w aucie chlodno![]()
Da się sprawdzić tylko wtedy od spodu trzeba popatrzeć (będzie widać ich nóżki) - patrząc na schowek to z lewej strony są przy obudowie wentylatora nawiewu.
Okej u mnie sprawa ogarnięta - okazuje się, że mam zamontowany panel klimatyzacji o nr 156051440 a do wersji z nagrzewnicą potrzebny jest z nr 156062223. Ciekawe dlaczego u mnie jest inny :/
Cześć.
Mam pytanie czy wkońcu udało się wyjaśnić sprawę nie podłaczonej jednej wtyczki - mam u siebie jedną wolna niebieską wtyczkę, a nie chciałbym podłączyć i czegoś spalić.
O ile dobrze zrozumiałem wcześnieją lekturę przekaźniki znajdują się za wentylatorem nawiewu w kabinie. A gdzie są owe bezpieczniki zabezpieczające - narazie zlokalizowałem jeden na skrzynce bezpieczników na akumulatorze 70A.
Gdzie szukać dwóch pozostałych 30A i 50A?
pzdr
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM