Maestro jeśli masz LPG to przed sprawdzeniem wtrysków odepnij sterownik gazu. U znajomego w tym BMW sterownik tak się pochrzanił, że cały czas podawał napięcie na wtryski benzynowe powodując ich otwarcie.
Maestro jeśli masz LPG to przed sprawdzeniem wtrysków odepnij sterownik gazu. U znajomego w tym BMW sterownik tak się pochrzanił, że cały czas podawał napięcie na wtryski benzynowe powodując ich otwarcie.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ja używam skórzanego paska ,może też być gryby elastyczny przewód elektryczny.Jeszcze żaden ze mną nie wygrał.
Jedna istotna sprawa dla wymieniających--nie dokrecać fitra kluczem tylko zawsze ręką.
- - - Updated - - -
Dlatego już pisałem o tym.
- - - Updated - - -
Dokładnie.
Mój ma już hm...30 lat i działa
- - - Updated - - -
A do wyciagania- wkładania świec używam gumowego weża/średnica taka aby dość ciasno wlazł na ceramikę/
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Mój filtr z 3.2 V6 wygladał tak samo jak go odkręciłem, teraz zakręciłem ręką dość mocno myslę ze przy nastepnej zmianie oleju bedzie lepiej . do odkręcania polecam klucz do filtrów, idzie świetnie .
Do wkładania/wyjmowania świec mam magnes, ale najpierw trzeba je wykrecic, ale jak skoro nasadka nie przechodzi nawet przez średnice pierwszej pokrywy?
VICTORIA.
Ogarnąłem co tylko mogłem, poskładałem na nowo, wtryski sprawdzone kilkukrotnie - wszystkie pięknie pylą, nagrałem też film. Wyjąłem bezpiecznik od gazu. Pierwsze odpalenie i chwila strachu - odpalił jak za dawnych czasówChwile myślał jak ma pracować i sie ustabilizował. Na razie 1:0 dla mnie. Zatankowałem ponad ćwiare benzyny, i póki co sie zobaczy jak sie bedzie zachowywał. Nie wiem też czy za chwile znowu nie zmienić tego oleju - zreszta z takim zamiarem ogólnie byłem od początku. Zalałem mu teraz LiquiMoly 10W40, zobaczymy.
Była walka, nie powiem. Dwa dni zarwane. Ale fura pod domemPrzy okazji zająłem się też nabytkiem na który Alfa strzeliła focha.
Wygibasy jak najbardziej na miejscu
![]()
W sumie przyczyna nadal nie jest ustalona. Czyli w każdej chwili to się może powtórzyć.
Mogłeś sprawdzić jak zachowują się wtryski z załączona centralka LPG.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Sprawdzałem - bynajmniej nie było różnicy. Ale to jedyna prawdopodobna opcja, bo jakim cudem wtryski pracowały by podczas pracy na gazie? Wszystko skłania sie ku instalacji LPG.
- - - Updated - - -
i jak maska nie chciała sie otworzyć tak teraz nie moge jej zamknąc.
po prostu rewelacja. nie widze tam żadnej śruby czy nakrętki regulującej.
Po przeanalizowaniu faktów i tego co zostało zaobserwowane doszedłem do niepokojących wniosków.
Nie odnalazłem powodu dlaczego stało sie tak z Alfą jak sie stało. Nie wiem na 100%.
Z teoretycznego punktu widzenia moje przypuszczenia byly dobre, ale z praktycznego - nie ma takiej opcji żeby przez jeden wtryskiwacz (nawet przez wszystkie 6) przelało sie 20litrów paliwa w niecały kwadrans. Wtryskiwacz na zwarciu popracuje góra 10 minut, ale to wtedy silnik nie ma szans na prace przy większej ilości lejących wtrysków. Skąd wiec paliwo w oleju? Strzał w regulator ciśnienia paliwa i wężyk idący do kolektora. Ale paliwa tam nie czuć (teraz) bo wczesniej to capiło wszystko. Nie mam bladego pojęcia o co tu chodzi. Do tego gdzieś iskra ginie i chodzi na 5 jak mu sie zachce.
Gaz nadal odpięty, jutro podepne i zobacze, ale jak ginie iskra to nic dobrego nie bedzie na gazie.
Skąd wytrzasnąć schematy odmy i innych podłączeń do silnika wężyków i tak dalej? Widze w niektorych tematach takie schematy serwisowe.
Ostatnio edytowane przez maestro ; 04-02-2013 o 17:29