A co z długością świec? Ktoś weryfikował u siebie? U mnie ponoć o 0,5cm za krótkie miałem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A co z długością świec? Ktoś weryfikował u siebie? U mnie ponoć o 0,5cm za krótkie miałem
Zależy co się zużyło. Za same szczotki płaciłem ok 30 zł, bendiks chyba 70. Do tego tulejki po zł, ale stare nie były zużyte. Czasem największą robotę robi jego porządne oczyszczenie.
- - - Updated - - -
Długość świec była różna w 2.4. W 1.9 kupowałem dedykowane NGK i Beru. Wymiary były identyczne, Beru miało prąd 13A wg katalogu, NGK niby tylko 4A. Sam nie mierzyłem, różnicy w odpalaniu nie było.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Rzeczywiście, pisałem o 16V. Do 8V świece mają inną konstrukcję, chyba M10 jeśli dobrze pamiętam.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Byłem właśnie u elektromechanika. Stwierdził że w mom przypadku będzie to raczej uroda rozrusznika Bosch. Proponuje przesiadkę na dużo lepszy jego zdaniem Valeo. Zaraz sprawdzę czy istnieje zamiennik do mojego auta. Na Motoneo mają jedynie Lucas 2kW.
Znalazłem, zamiennik Valeo do mojego auta to 726043 o mocy znamionowej 2kW. Oryginalny Bosch miał 1,7kW.
Ostatnio edytowane przez Casio ; 26-07-2017 o 12:07
Krótsze miałem, teraz idą dłuższe, właściwe
Jest różnica! Na plus oczywiście. Miękkość odpalania, warto zwrócić uwagę na taki szczegół. Jak się okazało w moim przypadku pomogło!
Porównaj z tymi jakie masz u siebie, mam nadzieje że pomoże