Bartek - sprawdź czy Ci stabilizatora nie odwrócili do góry nogami. Najłatwiej zweryfikować to patrząc na skrzyżowanie staba z drążkami kierowniczymi. Przy kołach na wprost sie mijają ale przy skręcie drążek haczy o staba. Wtedy wiesz ze jest zle.
Bartek - sprawdź czy Ci stabilizatora nie odwrócili do góry nogami. Najłatwiej zweryfikować to patrząc na skrzyżowanie staba z drążkami kierowniczymi. Przy kołach na wprost sie mijają ale przy skręcie drążek haczy o staba. Wtedy wiesz ze jest zle.
Ooo tego się nie spodziewałem
W piątek dymam na podnośnik.
Odezwę się![]()
Panowie, a możecie mi podpowiedzieć, co trzeba wymienić, gdy zawieszenie z przodu zaczyna skrzypieć? Skrzypi raczej na niewielkich nierównościach, prawy przód, słychać na parkingu na nierównej nawierzchni, przy wysiadaniu np. Wahacze górne niedawno wymieniane, do tego łącznik stabilizatora (jeden, chyba z prawej strony, tam gdzie skrzypi). Dolne wahacze?
Obecnie: Alfa Romeo 156 2.5V6 Rosso Proteo
Wcześniej: Alfa Romeo 156 2.0TS Blu Cosmo
Vema, robione przez sprawdzonego gościa, dlatego w sumie wykluczyłem górne, szczególnie ze wcześniej stukały
Ile na tych vemach juz zrobiles?
6000 km
smar grafitowy w sprayu i pryśnij w tuleje górnego wahacza
Kupiłem smar, spryskałem tuleje, zero różnicy, to gdzieś niżej skrzypi, bliżej piasty
Skoro niżej to zostają Ci tuleje dolnego wahacza albo, co bardziej prawdopodobne, silentblocki stabilizatora.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk