tez jestem ciekaw i czekam na odpowiedz odnosnie Quartz
tez jestem ciekaw i czekam na odpowiedz odnosnie Quartz
Ja mam położonego profesjonalnie Cquartz'a razem z korektą lakieru. Usługa została wykonana około miesiąca temu (zakazano myć samochód przez miesiąc!).
O skuteczności nałożonej powłoki napiszę najwcześniej za miesiąc. Dodam, że fabryczny lakier to bardzo miękki pastel.
Nie mam pod ręką rachunku - za samego cquartz'a wyszło około 800 zł. Samochód odstawiłem o ósmej rano a wieczorem był gotowy do odbioru.
Cena generalnie mocno zaporowa (moralniak jak cholera) ale ten pastel był tak miękki, że po mocniejszym dotknięciu rysy się pojawiały!
Ostatnio edytowane przez MikoConAlfa ; 22-03-2012 o 00:08
www.ochronalakieru.pl - przepraszam za reklamę ale w galerii mają takie samochody jak Ferrari i Maserati. Te wspaniałe samochody skłoniły mnie żeby im zaufać.
Czy lakier rzeczywiście się mniej rysuje ocenię za jakiś czas i opiszę na forum![]()
Z ich stronki:
Mycie pojazdu, sprzątanie wnętrza, oczyszczenie lakieru, przygotowanie lakieru, zabezpieczenie lakieru ( powłoka kwarcowa ) zabezpieczenie zewnętrznych elementów winylowych, powłoka ochronna na przedniej szybie, odżywienie opon.
P.s przygotowanie lakieru to pewnie IPA, glinka itp. Bo Cquartza trzeba położyć na przygotowaną powierzchnię.
Witam mam pytanko moja BELLA posiada lakier takiego samego koloru jak przedstawiona na twoim zdjeciu ,ale jakoś nie znalazłem wosku koloryzującego w przybliżonym kolorze . Może jakieś namiary na wosk?