a jak połączyłeś panel z radiem ?
przewod 16-to żyłowy przylutowany od srodka w radiu i od spodu w panelu. Nie byłem pewny czy wszystkie piny są wykorzystywane do połączenia panelu z radiem więc musiałem poprowadzić 16 żył.
Ostatnio edytowane przez blandor ; 06-02-2011 o 13:46
i działa to bez problemu ? przewód jest jakiś ekranowany ?
wszystko działa ok. Dokładnie wykorzystałem dwie skrętki ekranowane po 8żył.
Jak nie wypali pomysł z aktywacją chinch w bagażniku to też pójdę tą drogą( radio w bagażniku a panel w dyskretnym miejscu), Co do aktywacji chinch nie jest to taki proste, otóż trzeba zrobić symulator zmieniarki w oparciu o mikrokontroler , np. ATMEL AT89C4051 z kilkoma elementami dyskretnymi koniecznymi do jego pracy. Który trzeba odpowiednio zaprogramować wszystko to podłączone będzie do złącza unilink, na razie nie będę się zagłębiał w obsługę klawiszy tylko i wyłącznie w aktywację kabli w bagażniku . Prace trwają... Wszystko zmierza w dobrym kierunku.![]()
a w schowku pasażera radio się zmieści ? dobrze by mieć możliwość zmiany płyty
mi to nie przeszkadza ze jest w bagazniku. Na plycie w formacie mp3 miesci sie sporo utworow.
hmmm.... ok, ale nadal mamy sytuację że z dźwiękiem odcinamy się od ICS. Czyli o wbudowanym telefonie zapomnę. I to jest cały ból... Jeżli kotś telefonu nie używa, albo nie ma to ok ale w moim wypadku to rozwiązanie odpada. Jednak pomysł klawy.
w sumie z tym telefonem masz racje. Ja nie posiadam więc mi to za bardzo nie przeszkadza. Jestem zadowolony z calego montażu chociaz nie powiem ze dwa dni z tym walczyłem.