www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
No to ja już nie wiem co jest grane , Opisze od nowa -
Oddałem auto do ASO na poprawę rozrządu , mechanik poprawił rozrząd i przy okazji patrzył na odmę ( mam zdjęcia wszystkiego jaki był syf w srodu ) wyczyścił i uszczelnił jakims smarem ( na fakturze masa uszczelniająca ) , powiedział mi że odma do wymiany bo zbiera się w niej za dużo wody i jakaś membrana puszcza to na turbo i żebym sobie we wlasnym zakresie to zrobił . Kilka dni później umowilem się do mechaniak u siebie w mieście i powiedziałem mu że byłem w ASO i kazali wymienić separator i przeglądnąć turbo bo im się dzwięk nie podobał , no więc mechanik miał obadać sprawę i dziś mi dal znać że odma wymieniona a jak turbo sćiągnął to wylało się z niego trochę wody i oddał do specjalniej firmy specjalizującej się w regeneracjach ( w Tarnowie) na przegląd i tam mają w jakiejś maszynie sprawdzić czy z turbo wszystko w porządku , dlatego się niecierpliwie i sta pytanie czy ktoś miał taki przypadek ( jestem zielony jak chodzi o mechanike )
Woda z turbo??? Przecież turbawka się rozgrzewa do niesamowitych temperatur, niby jakim sposobem by się tam woda ostała i w której jej części? Może mu się płyn chłodzący wylał a nie woda? [emoji846]
Albo robią sobie z Ciebie jaja, ewentualnie chcą naciągnąć, bo nie możliwe chyba jest, żeby nie mieli pojęcia o czym mówią.
Dla wyjaśnienia, odma/separator, to element od oparów oleju silnikowego, gdzie czasem na zimnym silniku potrafi się skroplić para wodna, i nie znam mechanika, który by o tym nie wiedział. Nie ma jednak żadnego związku z inną wodą.
To, że z turbosprężarki wylała się woda, to chyba jedynie z kanału chłodzącego.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Tak na prawdę to tej odmy mogłoby nie być i wszystko to co się "ulatnia" z silnika podczas pracy mogłoby iść w eter ,tylko po co truć skoro może to być ponownie zaciągnięte do silnika i spalone.
Sam separator nie ma fizycznego połączenia z turbo ,jedynie upatruje tu jakiejś awarii układu chłodzenia sprężarki ,która jak wiemy ma doprowadzony olej jak i ciecz chłodzącą .
No nic - odbiore auto to zobacze co dostane w opisie usterki i dam znać ..dziękuje za poświęcony czas![]()
Wreszcie mamy alternatywe dla wymiany całego separatora
https://allegro.pl/oferta/odma-oddzi...4-t-8528345877
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 05-12-2019 o 10:38
Super,choć z drugiej strony 50 za kawałek gumy,ale zawsze to taniej niż cała odma ,zwłaszcza w ASO.
50 zł to bardzo dobra cena.
Ciekawe jak z jakością.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest