E, tam nieźle
Zobacz jak doładowanie świruje. Czujnik ? Bo powietrze jest ok.
E, tam nieźle
Zobacz jak doładowanie świruje. Czujnik ? Bo powietrze jest ok.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Czyli do sprawdzenia czujnik doładowania (ten w kolektorze dolotu?) zawór VGT szczelność jeszcze rac całego dolotu i znowu w drogę? A jakie parametry teraz zalogować? @sdero sugerujesz jakiś konkretne czy tak jak poprzednio?
Ostatnio edytowane przez interside ; 28-02-2014 o 08:35
Świruje, ale nie może wynikać z częstości próbkowania? interside zrób logi dla tylko tych dwóch parametrów, może się rozjaśni sytuacja. U siebie też tak miałem jak zaznaczyłem za dużo.
Cofam co napisałem, faktycznie innych wartości tak nie przekłamuje![]()
Ostatnio edytowane przez magil ; 27-02-2014 o 11:25
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czy może ktoś podac jaki jest prawidlowy numer zaworu do alfy 159 1.9 JTDM 16 V rok 2007
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Mnie ciekawi taka sprawa ? Zobaczcie są różne numery zaworów overboost. W specyfikacji tego jest napisane że pasuje a to do punto ,to do 159 ,a to do iveco ,a to do Opla.
I teraz pytanie czym się różni np. 7.00607.00 od 7.03003.00.
Jedno kosztuje 220 drugie 120 pasują do tych samych aut.
Z tego co wiem to zasada tego zaworu jest taka ze kiedy komputer da sygnał ma on otwierać się - czyli ten zawór nie jest odpowiedzialny od samego początku za sterowanie podciśnieniem.
Trzeba sprawdzić dane techniczne, bo może się okazać, że zawór z wyższym numerem jest nowszy (jakaś drobna zmiana), działa tak samo i jest tańszy. A do tego starszego jest przypisany numer OE z Alfy Romeo i dlatego jest droższy. Przykład czujnika ciśnienia doładowania do TBi/JTDm, którego zagadkę rozwikłał [MENTION=20089]epsonix[/MENTION].
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Hmm. W sumie racja.
No bo jak to by było, że do fiata cześć ma tyle samo kosztować co do AR ;D
Witam,
Opiszę swoją, moim zdaniem problemową sytuację:
- wskaźnik doładowania turbo na biegu jałowym zawsze jest pomiędzy 0 a pierwszą kreską
- jak jadę i mam otwarte okno pasażera z przodu to słychać dość głośny gwizd/świst dobiegający gdzieś z prawej strony z przodu (okolice turbo), bez muzyki i jak jest cisza wokół to słychać to również przy zamkniętych oknach ale wiadomo dużo dużo mniej
- jak jadę i wciskam mocno gaz to wskaźnik doładowania dochodzi mniej więcej do 1,5 bara… po chwili spada i znów wraca do okolic 1,5. Ewidentnie jest taki przypadek rozpędzania „na dwa oddechy”. Auto nabiera prędkości.. chwila przerwy i znów przyspiesza.
Po przeczytaniu całości tego tematu, wnioskuję że jest to mocno związane z moimi problemami i mam w planach zająć się wymienianymi tutaj rzeczami: overboostem, wężykami, czujnikiem doładowania. Teraz mam 2 pytania do kolegów:
1. Czy jak to wszystko zrobie i przykładowo wszystko wróci do normy ale nadal będzie słyszalny świst, to powinienem i tak wyjąć i sprawdzić stan turbo ?
2. AR 159, 1.9 JTDM, 150 km, 16V VIN: ZAR93900007092950 – czy po tych danych jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy ten overboost jest rozbieralny/nierozbieralny ? W ogóle jak taki nierozbieralny rozpoznać?
Dodam jeszcze, że czasami mam wrażenie jakby od dołu nie chciała się zbierać.. wciskam gaz i powoli przyspiesza i naaagle taki pier*olnięcie jak załączy turbo i wtedy też to nie jest normalne bo mam odczucie, że to jest takie "przeładowanie". Ale tak jak mówię, to nie dzieje się zawsze.
Ostatnio edytowane przez LegenGod ; 30-06-2018 o 20:46
Cześć,
Mnie też spotkała awaria, prawdopodobnie turbo. Auto już wcześniej po uzyskaniu ciśnienia 1.5 nie trzymało go długo, spadało i znów pompowało.
Dziś przy szybkim wyjeździe z podporządkowanej, auto zmuliło i tak już zostało. Teraz pompuje do około 0.8/1.0 ale mam wrażenie, że turbo wcale się nie załącza. Mocy brak.
Auto zaczęło głośniej pracować i jedzie max 60/70 i rozpędza się jak czołg. Na wolnych obrotach delikatnie faluje.
Na 1 rzut oka wszystkie wężyki są ok. Overboost czyszczony z 3 miesiące temu, kiedy chciałem uporać się z nie trzymaniem stałego ciśnienia.
Myślicie, że to tylko wina turbo czy może coś gorszego? Auto czeka na mechanika ale to czekanie jest najgorsze, dlatego piszę![]()
To ja raczej nie pomogę ale jedno zdanie mnie zaciekawiło.. "Overboost czyszczony z 3 miesiące temu, kiedy chciałem uporać się z nie trzymaniem stałego ciśnienia" - to wyczyszczenie coś pomogło ? Też to planuję zrobić.