Witam
Panowie, spotkal sie ktos z Was z kapiący plynem od wspomagu?
Kapie mi w okolicy intercolera, z jakiegos przewodu?
mial ktos cos podobnego?
Witam
Panowie, spotkal sie ktos z Was z kapiący plynem od wspomagu?
Kapie mi w okolicy intercolera, z jakiegos przewodu?
mial ktos cos podobnego?
Tam nie ma prawa byc tego płynu - to raczej płyn hamulcowy i kapie z wysprzęglika sprzęgła.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
To bardzo prawdopodobne, dokładnie rok temu walczyłem z tym problemem. Dodatkowym widocznym efektem powinno być stopniowe opadanie sprzęgła i ubytki płynu w zbiorniku.Napisał Maciek-156
patrzac od przodu na samochod to z ktorej strony masz ten wyciek, od strony kierowcy czy pasazera??
od strony pasarzera,jak stane przed autem to nie musze sie schylac i widze slady kolor plynu czerwony,okolice intercolera.Hm wiec sadzicie ze to tzw wysprzeglik ??szerszeń, ile cie to kosztowalo?
czyli moze byc tak ze pedal sprzegla wpadnie mi w koncu w podloge??
Sprzęgło sprzęgłem...gorzej jak hamulec tak Ci wpadnie w podłogę, w końcu to ten sam układ...Napisał Michal166
Nie ma co z tym jeździć, szkoda ryzykować...
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Jak od strony pasażera, to na pewno nie wysprzęglik, bo ten znajduje się po stronie kierowcy. Kolor może byc złudny, ale czerwień to na kilkadziesiąt procent płyn chłodniczy (ale są też niebieskie).Napisał Michal166
Wysprzęglik kosztował 80 zeta, wymiana zajęła mi kilka godzin, w tym jakieś dwie godziny na "pompowanie" ciśnienia w układ. Masakra :/
Jeżeli to płyn hamulcowy, to dosłownie na dniach skumasz - pad sprzęgła, problem z wrzucaniem biegów (pierwsza pewnie będzie trójka), słabsze hamowanie...
Na 100% nie przeoczysz.
Najlepiej wjedź na kanał i oblookaj.
Zaraz koledzy śledzę temat i nie kumam jednego jak wy opisujecie te strony...
od strony pasażera nie ma intercoolera jest on od strony kierowcy. Jeżeli kapie Ci z prawej strony samochodu(patrząc jakbyś siedział za kierownicą czyli od strony pasażera) z przodu to może płyn do spryskiwaczy? jaki wlałeś? mi też kapało okazało się, że ta pompka od płynu jest wlanięta do 166 kosztuje cos ponad 150zł albo więcej już nie pamiętam, ale pasuje od fiata stilo koszt ok 20zł i śmiga elegancko.
Po stronie pasażera to nie ma intercoolera tylko chłodnica oleju - no i tam może się pojawic płyn chłodniczy z uszkodzonej pompy wody, ale też płyn z układu wspomagania jak padła pompa
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
sorki panowie, co innego mysle co innego pisze,ale tak to jest jak pisze sie w biegukapie po stronie kierowcy zaraz kolo intercolera.