Witajcie koledzy, bardzo Was proszę o zerknięcie na logi, które zrobiłem...starałem się zrobić je poprawnie i mam nadzieję, że się udało. Każdy wykres jest stosownie podpisany. Generalnie alfa 1.9 jtd 115 km cierpi na przeładowanie, wywala błąd P0235 podczas przyspieszania z butem w podłodze w okolicach 3 tys, co doskonale widać na wykresach. Turbina ładuje mi do 2,5 bara;/ Martwi mnie również przepływomierz, podaje dziwne wartości (zwykle mierzone dużo wyższe niż docelowe), dodam, że EGR całkowicie zaślepiony. Odpinałem przepływomierz, ale zaobserwowałem wtedy pogorszenie osiągów w porównaniu z podpiętym. Silnik również kiepsko odpala przy około -10 stopniach, po nocnym staniu po odpaleniu przez kilka sekund pracuje nierówno i kopci na siwo-niebiesko (i nie jest to smród oleju, poziom od wymiany do wymiana praktycznie się nie zmniejsza). Z tego powodu myślę, że wtryski są do roboty. Ale chyba nie łączył bym tego złego odpalania z przeładowaniem i przepływką, chyba, że się mylę? Pozdrawiam!
logi na forum.rar