Czołem!
Skręca sie v6 i potrzebuje na szybko moment dokrecenia stopy wału korbowego po wymianie siemeringu. Poratuje ktos?
Czołem!
Skręca sie v6 i potrzebuje na szybko moment dokrecenia stopy wału korbowego po wymianie siemeringu. Poratuje ktos?
W 2.5, 3.0, 3.2 jest taki sam moment? Nie ma potrzeby dokręcania pozniej o zadany kąt?
Ostatnio edytowane przez 3voQ ; 11-04-2014 o 21:01
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
156 3.0
Dawne kochanki:
GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
159 (zdradziła i poszła)
GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W 2.5 jest jak Bamboszek napisał. Na gotowo.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
Dziękujemy koledzy!
podejrzewam, że dla wszystkich trzech jednostek jest ten sam moment ale fajnie jakby ktoś to potwierdził.. bo w tym wątku chodzi o 3.0![]()
Ok, dzieki! Skrecilem na 90 na wszelki wypadek:-)
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
156 3.0
Dawne kochanki:
GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
159 (zdradziła i poszła)
GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------