Witajcie,
Mogłby ktoś z właścicieli 159 wrzucić fotki połączenia zderzaka przedniego z błotnikami/maską? Mi chyba coś spieprzyli przy montażu ostatnio bo dziwnie odstaje do przodu i nie zgrywa się przy błotnikach/nadkolach :/
Witajcie,
Mogłby ktoś z właścicieli 159 wrzucić fotki połączenia zderzaka przedniego z błotnikami/maską? Mi chyba coś spieprzyli przy montażu ostatnio bo dziwnie odstaje do przodu i nie zgrywa się przy błotnikach/nadkolach :/
Ostatnio edytowane przez murgal ; 14-04-2014 o 16:11
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Murgal foto pyknę ok 19.
A jak śruba w nadkolu mocująca zderzak do błotnika, wkręcona?
Ogólnie zdjęcie i założenie zderzaka to 20 min roboty.
Pomiędzy światłami a kołem są tylko zaciski, odkręcając śrubę w nadkolu, możesz wyregulować sam, popychając zderzak.
Ta, ale to było z miesiąc temu, wczoraj jak myłem dopiero to ogarnołem :/ Prosiłbym o foteczki jednakdodatkowo te boczne części zderzaka lekko odstają od nadkoli przy samym zjeściu nadkoli ze zderzakiem (koło lamp).
Tak na szybko dla ciebie ze starego foto.
Jak u ciebie odstaje? Patrząc z boku zderzak jest wysunięty do przodu, czy patrząc od przodu zderzak odstaje w bok?
Ostatnio edytowane przez meiss ; 14-04-2014 o 17:05
Zderzak jidzie bardziej do przodu i odstaje, dodatkowo z lewej strony ta końcówka zderzaka na zejściu z nadkolem troche się "rozpycha" do zewnątrz...
Z kąd jesteś? :>
Z Kostrzyna nad Odrą. Tak jest u mnie jak na foto.
Z tego co piszesz, to część zderzaka nie weszła na swoje miejsce przy lampach (dwie wsówki)
Dodano po 7 minutes:
Murgal dasz radę to zrobić sam w 15 minut.
Najpierw czego nie musisz robić
Nie musisz ruszać śrub przednich na górze i dole zderzaka.
1. Odkręcasz śrubę w nadkolu łączącą zderzak z błotnikiem - rozmiar 10 bodajże. Znajduje się na łączeniu pokazanym na moim zdjęciu z kołem.
2. Schodząc w dół odkręcasz dwa wkręty na krzyżak i jedna śrubę od spodu zderzaka.
Czyli 4 punkty na stronę.
3. Pulsacyjnie ciągniesz od strony koła za zderzak, aż wyskoczą zaczepy.
4. "Naginasz" zderzak, żeby jego przód spasował się z reflektorami. Od strony reflektorów są dwie wnęki, na zderzaku dwa ząbki, które w nie wchodzą.
5. Wciskasz zderzak w błotnik, kierując się od przodu zderzaka w stronę koła.
6. Skręcasz.
Dodano po 2 minutes:
Może być teź tak, że Panowie trafili przodem zderzaka, ale nie wcisnęli zderzaka całego w błotnik. Spróbuj docisnąć w odstającym miejscu.
Ostatnio edytowane przez meiss ; 14-04-2014 o 18:31 Powód: Dodano
Musze to rozkręcić kompletnie cały zderzak kolego chyba, u mnie odstaje z 4mm i dzięki temu się rozłazi... Nie wiem jak oni to zrobili, po prostu nie dochodzi ani z lewej, ani z prawej strony do końca.
Chcesz schemat z elearn z punktami mocowania zderzaka?
Oo, przydałby się, na weekend podskoczę do kumpla i będę zdzierał, od spodu jak mam osłone pod silnikiem też coś tam będzie? I jezcze jakieś wskazówki jakbyś mógł.
U mnie to tak wygląda, tragicznie to poskładali :/ jedno naprawili, a zderzak popsuli...
http://imgur.com/a/UTpR0
Ostatnio edytowane przez murgal ; 14-04-2014 o 19:06