Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: xenony opadanie

Mikellino
    Gość

Domyślnie xenony opadanie

niestety usterka która objawiała mi się tylko po odpaleniu xenonów zimnych teraz już zaczyna być non stop. Światła ustawiają się na właściwy poziom lecz przez następne pare sekund powolutku opadają do maxa. Po odpaleniu auta czy świateł sytuacja się powtarza. Po prostu nie trzymają zadanego poziomu który wyczuwają na początku.. Co może być powodem - no i jaka kasa za tym idzie.

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Sprawdź czy nie zaśniedziały Ci czujniki na wahaczach . Ja miałem taką samą sytuacje i tam właśnie tkwiła przyczyna . Jeśli po włączeniu światła ustawiają się na odpowiednią wysokość a potem pomału opadają znaczy ,że silniczki w lampie są ok i przyczyna leży gdzie indziej tak mi się przynajmniej wydaje...

Mikellino
    Gość

Domyślnie

to możliwe - bo w pierwszym okresie a auto stało - ustawiały mi się prawidłowo po 5 minutach jazdy a teraz już nie chcą - a auto stało ponad miesiąc i nie ruszało się

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Sprawdz te łączniki takie małe na lewych dolnych wahaczach moze tam sie cos stało

Alfa i jej ochroniarz

Mikellino
    Gość

Domyślnie

czujniki nie przekazują sygnału bo nic się nie dzieje - a zaśniedzenie - chyba tylko wymiana
    bo nie ma sie jak dostać a kostki są posmarowane. Błąd obydwu czujników nie do skasowania wyskakuje na kompie. Lampy świecą tak jakby max tył był obciążony.

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Słuchaj możesz jeszcze spróbować jednej rzeczy , w górnej części lampy tam gdzie jest silniczek jest miejsce na imbus . Podjedź gdzieś pod murek czy ścianę i spróbuj podkręcić lekko w lewo lub prawo i obserwuj czy światła z lampy idzie w dół czy w górę , może uda się jeszcze je troszeczkę podnieść.

Doman
    Gość

Domyślnie

niestety mi tez swieca w dol a podobno w 156 nie ma tych czujnikow w zawieszeniu wiec cholera wie co jest grane, podniosa sie ale za malo jak naprawie to dam znac co bylo u mnie
    moze to ze zmienilem kola?

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał Doman Zobacz post
    niestety mi tez swieca w dol a podobno w 156 nie ma tych czujnikow w zawieszeniu wiec cholera wie co jest grane, podniosa sie ale za malo jak naprawie to dam znac co bylo u mnie
    moze to ze zmienilem kola?
    to jedz do warsztatu niech ci ustawią

Alfa i jej ochroniarz

Doman
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=peteja_43;150683]to jedz do warsztatu niech ci ustawią[/QUOTE

no taki mam zamiar tylko chodzi o to ze bylo dobrze do czasu az zmienilem kola na 17'' no chyba ze to zbieg okolicznosci

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Alfa Romeo 145 1,4 TS rok 1999 Alfa Romeo 166 JTD 2004 rok Giulietta 2017 rok

Domyślnie [166] xsenony opadanie

Panowie coś w tym podnoszeniu samochodu jest. Ja dałem Alfę 166 2004 r. do pomalowania ubytków zabezpieczeń podwozia i po takim zabiegu Xsenon opada mi jak w temacie.
    Odpinałem czujniki na wahaczach po lewej stronie i pryskałem kontaktem. Nic nie dało.
    Zrobiłem tak włączyłem światła poczekałem aby pomału opadły i jak przestały opadać podciągnołem je do góry tymi plastikowymi regulatorami. Światła swiecą prawidłowo ale nie mają regulacji z czujników.
    janczyz