Witam,
Przymierzam się do zakupu 159 z Q4, w wersji TI z silnikiem 2.4 JTDM.......w sedanie
Stąd pytanie do posiadaczy:
Ktoś ważył swojego sedana w TI? Ewentualnie bez Q4, bądź z większym 3.2 na pokładzie.
Boję się przesiadki na wolniejsze auto, a z tego, co tu wyczytałem, 159 poważnie boryka się z nadwagą...
Idąc dalej:
Jaka jest żywotność tej fury? Jestem generalnie bardzo pozytywnie zaskoczony opiniami użytkowników tego modelu, wcześniej sam myślałem, że gdy Alfa gdzieś jedzie, to jedzie do warsztatu, a tu bardzo miłe zdziwienie. Planuję kupić egzemplarz, który ma przekulane 150-230 kkm. Ktoś ma bardziej leciwy? Co trzeba było robić/wymienić/naprawić? Jak wygląda sprawa zużycia wnętrza i silników z tymi przebiegami?
Fajnie byłoby mieć także, przetestowane inne dane techniczne. Przyspieszenie do setki, elastyczność, prędkość maksymalna, dane dot. spalania już trochę przyswoiłem, ale miło będzie przeczytać coś dodatkowego.
Tego typu odpowiedzi było już wiele, ale tak przy okazji... na co patrzeć przy zakupie? Napęd wiem jak posprawdzać, a reszta?
Pozdrawiam,
Maciej![]()